
https://www.youtube.com/watch?v=zbWusmDnfRc
Yıllardır Ünyelilere Yüzüncü yıl cafe/restaurantda hizmet veren Meşhur Ali Nevzat Dondurma artık yeni yerinde UNİPORT çatısı altında faaliyet göstermeye başladı.Başta meşhur dağ çileği dondurmasıyla bölgede tek olan işletme, genç işletmecisi Yiğit Küçükoğlu ile sektöründe fark yaratmaya devam ediyor. Küçükoğlu, bir çok ulusal markanın yer aldığı UNIPORT AVM'de ,yerli marka olan Meşhur Ali Nevzat Dondurma'yı devler arenasına sokmayı başaran cesur genç bir girişimci olarak karşımıza çıkıyor.
Henüz öğrenci olmasına rağmen asıl mesleği hukukçu olacak olan ama ticarete soyunan genç iş adamı Yiğit Küçükoğlu, İŞ DÜNYASI programında Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çakır'ın konuğu oldu ve merak edilen konuları cevapladı.
Yiğit Küçükoğlu programa ilk olarak kendini Çakır Tv izleyicilerine tanıtarak başladı.
Küçükoğlu;Hukuk Fakültesi’nde hala öğrenciyim. Bu işin içinde büyüyüp yeşerdiğimiz için hiç uzak kalamadık. Öğrencilik yıllarımızda ve halen sürdürmekte olduğumuz ticari faaliyetlerimiz var.
Yüzüncüyıl’ın yenilenme süreci vardı. Bu süreçte biraz babaya yardımcı olmak birazda elimizi taşın altına koymak adı altında işletmeyi üstlendim. Okulumun mevcut süresini doldurdum ancak alttan kalan derslerim deva ediyor. Bir yandan okulu deva ettiriyorum, bir yandan da orayı işletiyorum.
Uniport Avm açılınca “biz buraya değer katalım ,burası da bize değer katsın” fikriyle burada yatırım yaptık. Şuan her şey iyi gidiyor. Keyifliyiz ve inşallah her şey böyle devam eder.
-Çakır;Yıllardır marka bir dondurmanız var ve hizmet sektöründe öncülük yapıyorsunuz. Burayı da yeni bir işletme olarak Ünyelilerin hizmetine sundunuz. Buraya gelen vatandaşlarımıza ne gibi hizmetler sunuyorusunuz? İnsanların Ali Nevzat Dondurmaya gelerek denemesini önerdiğiniz ürünler nelerdir?
-Yiğit Küçükoğlu;40 yıla yakın bir süredir hiç tadını ve formülünü bozmadan gelişen gıda sektörü ve teknolojiye ayak uydurmadan, bozmadığımız bir ürünle hala bu kaliteyi sürdürmeye devam ediyoruz. Bir yerde de bunun nimetini görüyoruz aslında.
Geçenlerde ulusal bir medya ile söyleşi yaptık. Bana ilk olarak ürünün ne özelliği olduğunu ve diğerlerinden ne farkı sordular. Onlara verdiğim cevabı size de vereceğim. Ürünümüzün hiçbir özelliği yok. Benim ürünümde herhangi bir kimyevi bir olay yok. Süt, salep ve şeker üçlüsünden ayrılmadan, bunlara dördüncü bir madde eklemeden, kaynatma süresini kısaltmadan, malzemelerin kalitesini bozmadan ortaya çıkardığımız bir ürün olduğu için ,hala lezzet bozulmadan bir yerlere getirebiliyoruz. Dondurmamız yaklaşık 5-10 yıldır insanların gözünde sahildeki bir dondurma edasından çıkıp, kalitenin insanlar tarafından karşılık bulduğu hale geldi. Şükrolsun iyi gidiyoruz.
Bunu ulusallaştırma gibi bir hedefimiz var. Ufak tefek girişimlerde bulunduk yalnız istediğimiz sonucu elde edemedik. Sonuç olarak, şuanda Ünye’nin yeni yaşam merkezi olan Uniport Avm’de ufak bir dükkanda bir pilot işletme olarak deniyoruz. Eğer başarılı olursak ve Allah nasip ederse, Ünye’nin ulusal bir markası olacağız.
-Çakır;Dondurma denildiğinde aklımıza yaz geliyor ve halkımız en çok dondurma yemeyi yazın tercih ediyor. Siz 12 ay boyunca dondurma bulunduruyorsunuz. Yani dondurma kültürümüze yeni bir anlayış getirdiniz. Halkımızın bu yönde tepkileri nasıl?
-Yiğit Küçükoğlu;Dondurma aslında sadece yaz tatlısı değildir. Dondurma, dünyanın birçok yerinde kışında yaz kadar tüketilen bir ürün. İsminde don kelimesinin geçmesiyle beraber, soğuğun vuruculuğuyla kış mevsiminde yenmeyen bir şey haline gelmiştir. Ama ürünün kalitesinden dolayı biz yaz sezonunu , stabil 100-200 kg dondurma kaynatıyorsak, yazı kapatırken 300-500 kg kaynatıyorduk ki kışın insanlar dolaplarından çıkarıp bu lezzeti devam ettirsinler. Böyle bir müşteri potansiyelimiz var.

İnsanlar buraya gelip kışın dondurma ydikleride hasta olmadıklarını görüyorlar. İnsanları hasta eden dondurma veya dondurmanın soğuğu değildir aslında, içindeki kimyevilerdir. İşin sırrı doğallıkta ve kalitede. Bizde bunu bozmuyoruz. Neticede sağolsun ki halkımız bize teveccüh gösteriyor.
-Çakır;Şuan yeni binanın içinde yeni bir işletmesiniz. Yeni olmanız nedeniyle hem AVM’ye hemde sizlere karşı halkın tepkileri nasıl?
-Yiğit Küçükoğlu;Babam 40 yılı aşkın süredir Ünye’de esnaflık faaliyetini sürdüren müteşebbis bir kişi. Ali Küçükoğlu adı altında kendisi birçok işlerde bulunmuş. Biz Yüzünçüyıl, Ali Nevzat Restoran gibi işlerimizle zaten bilinen bir esnaftık. Ama Yüzünçüyıl’ı yenilememizle, Ali Nevzat’ı balık restoranına çevirmemizle beraber, bir Ali Nevzat markası doğdu. Gıda sektöründe ve yaptığımız diğer işlerde bu markayı ortaya çıkartmak istiyorum. Buradaki işyerimizle birlikte artık insanlarımızın aklında Ali Nevzat Dondurma adı oluşmaya başladı. Bunu kısa süre içerisinde başardığımızı görüyorum. İnşallah daha da iyi olacak.
-Çakır;Elinizde olan ürün yelpazeniz nelerdir?
-Yiğit Küçükoğlu;Hem içinde dondurmayı satıp tanıtabileceğim, hem de süt ürünleri olan sütlü muhallebili tatlıları mognolyaları yapıp servis ediyoruz. Dondurmanın içecek hali milkshake ve waffle yaparak içinde dondurma ikram ediyoruz.
Birde yerel sürpriz bir ürün ortaya çıkarmak istiyorum. Bunun çalışması içerisindeyim. Yerel üründen kastım şu, dondurma evrensel bir ürün ama Ali Nevzat Dondurma yerel bir ürün. Fındık evrensel bir ürün ama daha çok Karadeniz bölgesine ait bir ürün. Yerli Karadeniz’in yada Ünye’nin fındık firmalarından gıda sektöründe ürünlerimizde kullanabileceğimiz ürünlerle ve mesela Ünye’de 1920 yılından beri süregelmiş sabit lokal bir şekilde duran bir gün fırını pandispanyası var. Pandispanya, fındık ürünleri ve dondurmayı birleştirerek bir ürün ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Bunun adı Ünye tatlısı olabilir veya Ali Nevzat Tatlısı gibi isimler olabilir. Bunun üzerinde çalışıyoruz.
Biz yaptığımız işlerde sadece kendi menfaatimiz olan şeyleri değil, Ünye’ninde menfaatine olan şeyleri düşünüyoruz. Bu konuda ve çoğu konuda milliyetçi davranmak gerektiğini düşünüyorum. Ünye’nin markasıyız. Birbirimize destek olarak daha iyi yerlere geleceğimizin bilincindeyim. Kendimize güveniyoruz, halkımızı seviyoruz.
Dondurmayı her yerde yiyebilirler ama bizim dondurmamızı her yerde yiyemeyecekleri gibi bizim dağ çilekli dondurmamızda her yerde yiyemezler. Dağ çilekli dondurmayı sadece bu bölgede ve bizde yiyebilirler. Ünye’nin yüksek kesimlerinde, endüstriyel değil dikenliklerde çıkan dağ çileklerini toplayarak ortaya koyduğumuz bir ürün. Bu ürünümüzü özellikle müşterilerimize öneriyoruz ve çok beğeniyorlar.Son olarak halkımızı eşsiz tatlarımızı tatmaya işletmemize davet ediyor,Ünye'nin yerli markalarına sahip çıksınlar diyorum.