Vatandaşların ve kurumların kamuya yönelik borçlarının yapılandırması sürecinde sona gelindi. Yapılandırma başvurusu yarına kadar devam edecek ve süre uzatılmayacak. Kamu alacaklarının yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Yapılandırmada ilk taksit ödemesi de öncesinde ilan edildi. Borç yapılandırmada ilk taksit ödeme tarihi 31 Temmuz’da dolacak. Vergi, sigorta prim borcu, adli ve idari cezalar, belediyelere olan borçlar, su borçları ve öğrenim kredisi borçları… Tüm bu borçlar yapılandırma kapsamına dahil edildi. 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak.

BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN 48 TAKSİT İMKANI

Kurban Bayramı tatilinde de borç yapılandırma başvuruları alınabiliyor. İnteraktif vergi dairelerinden başvuru yapılması mümkün olacak. Yapılandırılan borçlar için ödeme kolaylığı da sağlanıyor. Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı sunuluyor.

5 MİLYONA YAKIN MÜKELLEF YARARLANACAK

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırması ile birlikte 265,4 milyar liralık alacak yeniden yapılandırıldı. Toplam tahsilat 20 milyar lirayı aştı. 5 milyona yakın mükellef borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine başvurdu.