Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Genel

Bakan Göktaş: Srebrenitsa Soykırımı'nı unutturmayacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Srebrenitsa Soykırımı'nın 31'inci yılını anma töreni dolayısıyla bulunduğu Potoçari'de, "Buradaki acıyı asla unutturmamak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını iletmek üzere buradayız" dedi.

Bakan Göktaş: Srebrenitsa Soykırımı'nı unutturmayacağız
Paylaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Srebrenitsa yakınlarında bulunan Potoçari'deki akü fabrikasında düzenlenen anma törene katıldı.

Ardından açıklamalarda bulunan Göktaş, 31 yıl önce 8 bin 372 Müslümanın Srebrenitsa'da katledildiğini belirterek, tüm dünyanın gözü önünde soykırım yaşandığını söyledi.

Buraya her gelişlerinde o güne dair aynı hüznü hissettiklerini aktaran Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"31 yıl sonra hala tespit edilmeye çalışılan, maalesef kaybedilen Müslümanlar var. Burada da hem annelerin acılarını paylaşıyor hem de hayatını kaybeden tüm Boşnak kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 31 yıl geçti ama nereden baksanız çok yakın tarihimizde yaşanan çok büyük bir acı ve Avrupa'nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen çok büyük bir soykırım. 'Asla olmaz' dediğimizin maalesef dünyanın gözü önünde olduğunu gördük. Aliya İzetbegoviç'in de meşhur sözü var: 'Ne olursa olsun soykırımı asla unutturmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.' Buradaki acıyı asla unutturmamak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını iletmek üzere buradayız."

Organizasyon komitesinin ve buradaki annelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sunduğunu dile getiren Göktaş, soykırımın unutulmaması için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Bakan Göktaş, soykırımın işlendiği yerde yapılan müzenin, Türkiye tarafından hayata geçirildiğini söyledi.

Dünyada yaşanan acıların devam ettiğini vurgulayan Bakan Göktaş, "Maalesef bu acı tarihten de yeterince ders çıkarılmadığını düşünüyoruz. Gözümüzün önünde bugün Gazze'de maalesef 72 bin Müslüman kardeşimiz, Gazzeli kardeşimiz hayatını kaybetti. Oradaki soykırım da devam ediyor. Dolayısıyla 'asla olmaz' dediğimiz maalesef gözümüzün önünde, dünyanın göz önünde olmaya devam ediyor. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti olarak bu acıyı asla unutturmayacağız. Adaletin tecellisi için her zaman mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Onların sesini sadece bir gün değil, olduğumuz her platformda da iletmeye devam edeceğiz. NATO Zirvesi'nde de Cumhurbaşkanımız, Gazze'deki soykırıma tekrardan dikkati çeken lider oldu." diye konuştu.

Bakan Göktaş, daha sonra beraberindeki heyetle müzeyi ziyaret etti ve yetkililerden bilgi alırken, müzede yer alan hatıra defterini de imzaladı.

 

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Genel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.