Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Gündem

Bakan Çiftçi; Amacımız ceza kesmek değil

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, trafik cezalarıyla ilgili, “Amacımız kurallara uyulmasını sağlamak. Aksi halde insanları cezalandırma gibi bir niyetimiz yok” dedi.aki fiziksel güvenlik tedbirleri arttı. Ailelere, okul yönetimine ve devletin diğer kurumlarına da görev düşüyor. Hep beraber tedbir almalıyız.” dedi. Sahipsiz hayvanlarla ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Çiftçi, “Sahipsiz hayvanlar yüzde 80 oranında toplanmış durumda. Ekime kadar sokak hayvanlarını toplayıp barınaklara veya doğal yaşam alanlarına almayı planlıyoruz. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz.” şeklinde konuştu. Trafik kazaları ve trafik cezaları ile ilgili de konuşan Bakan Çiftçi, “Bir önceki yılın aynı dönemlerini karşılaştırdığımızda, ölümlü trafik kazalarında yüzde 16.7’lik bir azalma var. Günlük ortalama can kaybı da yaklaşık yüzde 10 oranında düşmüş. Trafikte makas atma yüzde 92.6 oranında azalmış. Takograf ihlali yüzde 78.2 oranında düşmüş. Drift atma yüzde 62.1 oranında azalmış. Hız ihlalleri yüzde 60’a varan oranda azalmış. Biz istiyoruz ki, sürücülerimiz kurallara uysunlar. Biz de onlara ceza yazmak zorunda kalmayalım. Çünkü bizim amacımız kurallara uyulmasını sağlamak. Aksi halde insanları cezalandırma gibi bir niyetimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Bakan Çiftçi; Amacımız ceza kesmek değil
Paylaş:

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, A Haber’de Gündem Özel programında önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Çiftçi, okullardaki saldırılarla ilgili, “Çocuklarımızı hedef alan tüm çevrelere karşı gerekli mücadeleyi vereceğiz. Okullardaki fiziksel güvenlik tedbirleri arttı. Ailelere, okul yönetimine ve devletin diğer kurumlarına da görev düşüyor. Hep beraber tedbir almalıyız.” dedi.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Çiftçi, “Sahipsiz hayvanlar yüzde 80 oranında toplanmış durumda. Ekime kadar sokak hayvanlarını toplayıp barınaklara veya doğal yaşam alanlarına almayı planlıyoruz. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz.” şeklinde konuştu.

Trafik kazaları ve trafik cezaları ile ilgili de konuşan Bakan Çiftçi, “Bir önceki yılın aynı dönemlerini karşılaştırdığımızda, ölümlü trafik kazalarında yüzde 16.7’lik bir azalma var. Günlük ortalama can kaybı da yaklaşık yüzde 10 oranında düşmüş.

Trafikte makas atma yüzde 92.6 oranında azalmış. Takograf ihlali yüzde 78.2 oranında düşmüş. Drift atma yüzde 62.1 oranında azalmış. Hız ihlalleri yüzde 60’a varan oranda azalmış.

Biz istiyoruz ki, sürücülerimiz kurallara uysunlar. Biz de onlara ceza yazmak zorunda kalmayalım. Çünkü bizim amacımız kurallara uyulmasını sağlamak. Aksi halde insanları cezalandırma gibi bir niyetimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Gündem Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et AK Parti’den Özgür Özel’e tepki

Akışın sonuna geldiniz.