Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ordu

Avcılara Uyarı: Ordu'da Belirli Bölgelerde Avcılık Faaliyeti Durduruldu

Ordu OSB ve Çatalkaya şantiye sahalarında avlanmak yasaklandı. Güvenlik gerekçesiyle alınan karara uymayanlara yasal işlem uygulanacak.

Avcılara Uyarı: Ordu'da Belirli Bölgelerde Avcılık Faaliyeti Durduruldu
Paylaş:

Ordu’da avcılıkla ilgili yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Ordu Avcılar Kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Karaağaç Mahallesi Çatalkaya mevkii ve çevresindeki şantiye sahalarında avlanmak yasaklandı. Karar, bölgede devam eden yoğun inşaat çalışmaları ve iş makinelerinin hareketliliği göz önünde bulundurularak alındı.

Yapılan duyuruda, şantiye alanlarında süren faaliyetler nedeniyle insan güvenliği açısından risk teşkil eden avcılık faaliyetlerinin tamamen durdurulduğu belirtildi. Özellikle iş makinelerinin aktif olduğu noktalarda yaşanabilecek olası tehlikelerin önüne geçmek amacıyla uygulamanın kesin olarak hayata geçirildiği ifade edildi.

Güvenlik Gerekçesiyle Alınan Yasak Kalıcı Uygulanacak

Açıklamaya göre, belirlenen alanlarda avcılık faaliyeti gerçekleştiren kişilere yönelik yasal işlemler gecikmeksizin başlatılacak. Bu kapsamda, ilgili sahaların sınırları net şekilde belirlendi ve avcıların bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli kanallar üzerinden duyurular yapıldı.

Ordu Avcılar Kulübü tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu alanlarda avlanmak resmi olarak yasaktır. Tespit edilen avcılara yönelik derhal yasal işlem başlatılacaktır.”

Yetkililer, avcıların bu yasak bölgeleri çevredeki diğer av sahalarıyla karıştırmamaları için gerekli uyarıların yapıldığını ve ihlallere kesinlikle tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı.

Yeni uygulamanın, sadece inşaat faaliyetlerinin olduğu dönemle sınırlı kalmayacağı; uzun vadeli olarak çalışanların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik sürdürüleceği bildirildi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ordu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.