Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Ankara’da sertifikalı nohut hasadı başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50 hibe ile sürdürdüğü sertifikalı nohut tohumu desteğine bu yıl da devam ediyor.

Ankara’da sertifikalı nohut hasadı başladı
Paylaş:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50 hibe ile sürdürdüğü sertifikalı nohut tohumu desteğine bu yıl da devam ediyor.

ANKARA (İGFA) - Yerli üreticiyi desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla Balâ’dan Çubuk’a, Ayaş’tan Şereflikoçhisar’a, Polatlı’dan Nallıhan’a kadar 25 ilçenin tamamında 4 bin 762 çiftçiye üretim sezonunda toplam 1 milyon 500 bin kilogram sertifikalı nohut tohumu desteği sağlandı. Tohumları toprakla buluşturan Ankaralı üreticiler için hasat zamanı geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üretimi artırmak amacıyla fideden tohuma, gübreden mazota kadar geniş yelpazede desteklerini sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, geçen yıllar da olduğu gibi bu yıl da yüzde 50 hibeyle verilen nohut tohumu desteğini Ankaralı çiftçilerle buluşturdu.

Yerli üreticiyi desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla Balâ’dan Çubuk’a, Ayaş’tan Şereflikoçhisar’a, Polatlı’dan Nallıhan’a kadar 25 ilçenin tamamında 4 bin 762 çiftçiye üretim sezonunda toplam 1 milyon 500 bin kilogram sertifikalı nohut tohumu desteği sağlandı.

Ankara genelinde Şubat ayında tohumları toprakla buluşturan üreticilerden Ayaş Ortabereket çiftçileri hasat yapmaya başladı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.