AK Parti Ordu Milletvekili ve önceki dönem Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Altınordu’da hayata geçirilen ve devam eden yatırımları kamuoyuyla paylaştı. “Ordu’muzun kalbi Altınordu’da durmadan çalışıyoruz” diyen Özer, eğitimden sağlığa, spordan ulaşıma kadar birçok alanda dev projelerin sürdüğünü vurguladı.
Altınordu’nun Geleceği İçin Güçlü Adımlar
Prof. Dr. Mahmut Özer, Altınordu’da insan odaklı, sürdürülebilir ve vizyoner bir kalkınma anlayışıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Altınordu, sadece Ordu’nun değil Karadeniz’in parlayan yıldızı olacak. Yatırımlarımızla yaşam kalitesini yükseltiyoruz” dedi.
Sağlıkta Büyük Dönüşüm
Altınordu’da sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyleyen Özer, Ordu Şehir Hastanesi’nin yapımında sona gelindiğini, donatım ve tefrişat için 1,3 milyar TL ödenek ayrıldığını ifade etti. Ayrıca Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarının da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırım programına alındığını belirtti.
Özer, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının yapımının başladığını, 60 ünit kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatının sürdüğünü, Cumhuriyet Mahallesi’nde ise Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu için ihale sürecinin bu yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.
Eğitime Dev Yatırımlar
Eğitim yatırımlarının da hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Özer, “Altınordu’da 104 derslikli 5 okul, 200 kişilik pansiyon ve 450 kişilik spor salonu tamamlandı. 136 derslikli 6 yeni okul da yatırım programına alındı. 43 Köy Yaşam Merkezi ise çocuklarımız ve kadınlarımız için hizmete girdi.” dedi.
Ayrıca Altınordu Olgunlaşma Enstitüsü’nün faaliyete geçtiğini, Eski Valilik Binası’nın müze olarak dönüştürülmesi için çalışmaların başladığını ve Ordu Şehir Kütüphanesi kurulması için sürecin başlatıldığını belirtti.
Sporda ve Altyapıda Yeni Dönem
Gençlik ve spor yatırımlarının da Altınordu’nun gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Özer, Cumhuriyet Mahallesi Spor Kompleksi projesi kapsamında yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol sahaları ve koşu parkurunun yer alacağını ifade etti.
Şahincili Mahallesi Gençlik Merkezi ile Eskipazar Mahallesi sentetik futbol sahasının ise Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırım programına alındığını duyurdu.
Ulaşımdan Sanayiye Her Alanda Kalkınma
Altınordu 2. Sanayi Bölgesi kamulaştırma sürecinin tamamlandığını, altyapı yapımına başlandığını açıklayan Özer, yaklaşık 3 milyar TL bedelli Ordu–Kabadüz yolu ikmal inşaat ihalesinin de gerçekleştirildiğini söyledi.
Ayrıca Altınordu Galericiler Sitesi’nin tamamlandığını, Tekstil Park Projesi’nin faaliyete geçtiğini, Adalet Bakanlığı personeline yönelik konut projesinin de hayata geçirildiğini belirtti.
“Durmadan, Yorulmadan Çalışmaya Devam”
Altınordu’nun her alanda büyüyüp gelişmesi için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Mahmut Özer, “Altınordu’muzun geleceği için planladığımız her proje, halkımızın yaşamına doğrudan dokunacak yatırımlardır. Durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
