Ordu’da Down Sendromu Haftası kapsamında düzenlenen “Renklerimizle Güzeliz” etkinliği, geniş katılımla gerçekleştirildi. Altınordu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen programda down sendromlu bireyler, aileleri ve çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Etkinlik, Sırrıpaşa Caddesi’nde başlayan yürüyüşle başladı. Katılımcılar, ellerinde dövizler ve balonlarla bando eşliğinde yürüyerek Ceren Özdemir Meydanı’na ulaştı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, toplumsal farkındalık mesajları ön plana çıktı. Program boyunca katılımcılar birlik ve dayanışma içinde hareket ederken, Down sendromlu bireylerin sosyal yaşamda daha aktif yer almasına yönelik mesajlar paylaşıldı.
Etkinlik kapsamında düzenlenen yürüyüşte katılımcılar, bando eşliğinde Sırrıpaşa Caddesi’nden Ceren Özdemir Meydanı’na kadar ilerledi. Renkli görüntüler oluştu.
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, etkinlikte yaptığı konuşmada farklılıkların toplumsal zenginlik olduğunu ifade etti. Down sendromlu bireylerin topluma kattığı değere dikkat çekti.
Tepe, özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik projelerin sürdüğünü belirtti. Eğitim, sanat ve istihdam alanlarında daha fazla fırsat sunulması hedefleniyor.
Etkinliğe down sendromlu bireyler, aileleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program, farkındalık mesajlarıyla tamamlandı.
