Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Genel

Ali Erbaş Görevini Devretti

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev değişimi yaşandı. Ordu’nun Kabadüz ilçesi Yeşilyurt köyü doğumlu olan mevcut Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş, görevini devretti.

Ali Erbaş Görevini Devretti
Paylaş:

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev değişimi yaşandı. Ordu’nun Kabadüz ilçesi Yeşilyurt köyü doğumlu olan mevcut Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş, görevini devretti.

Yeni Başkan Prof. Dr. Safi Arpaguş Oldu

Resmî Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş Diyanet İşleri Başkanlığı’na atandı. Arpaguş, akademik kariyeri boyunca Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yaptı ve 2021’den itibaren İstanbul Müftülüğü görevini yürütüyordu.

Erbaş’tan Arpaguş’a Devir Teslim

1961 doğumlu Prof. Dr. Ali Erbaş, 2017’de Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilmişti. Görevi devralan Prof. Dr. Safi Arpaguş ise 1967 doğumlu olup, akademik hayatının yanı sıra müftülük görevlerinde de bulundu. Arpaguş, yeni göreviyle birlikte Diyanet’in başında hizmet vermeye başladı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Genel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.