Akkuş’ta ilçenin tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenecek “Akkuş İlçesi Tarih ve Kültür Panelleri”nin ilki 22 Temmuz’da gerçekleştirilecek.
Ünye Tarih Kültür ve Doğal Varlıkları Araştırma Derneği, Akkuş Kaymakamlığı, Akkuş Belediyesi, Ordu Üniversitesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek panel, Akkuş Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacak.
Bu yıl ilki düzenlenecek olan panele; Eğitimci Araştırmacı-Yazar Ahmet Soylu, Araştırmacı Yazar Sadık Bozok, Araştırmacı Yazar Mehmet Karayalman ve Araştırmacı Müzisyen Tahsin Akkaya konuşmacı olarak katılacak. Panelde Akkuş’un tarihsel gelişimi, kültürel zenginlikleri, sosyal yapısı ve coğrafi özellikleri ele alınacak.
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçenin tarih ve kültür potansiyelini ortaya çıkarmak adına başlatılan bu panelin geleneksel hale getirileceğini belirterek şunları söyledi:
“İlçemizin tarihi, coğrafyası ve kültürel kimliğiyle ilgili önemli bir adım atıyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz bu panellerin ilki, değerli araştırmacıların katılımıyla geniş bir katılımla gerçekleştirilecek. Akkuş’umuzun geçmişine ışık tutmak, değerlerimizi tanımak ve korumak adına büyük önem taşıyan bu etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyorum.”
Panelin, Akkuş’un sahip olduğu zengin tarihi birikimi ve kültürel mirası kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunması hedefleniyor.
