Sağlık Bakanlığı’nda yıllarca idarecilik yapan ve Tabipler Odası Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Enginyurt, sağlık çalışanlarının memnuniyetinin hasta memnuniyetine doğrudan etkisi olduğunu vurguladı.

“Hekimler Küstü!”

Prof. Dr. Enginyurt, yaptığı açıklamada, 14 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı’nda başhekimlik yaptığını ve aynı dönemlerde Tabipler Odası Başkanlığı görevini üstlendiğini belirterek, Türkiye’de bu deneyime sahip az sayıda hekimden biri olduğunu söyledi. Sağlık alanındaki deneyimlerine dayanarak, “İdareci hastayı memnun etmek istiyorsa önce çalışanın gönlünü almalı ve onu memnun etmelidir, aksi halde hasta memnuniyeti mümkün değildir” dedi. Enginyurt, mevcut sistemde hekimlerin çalışma koşullarından dolayı hayal kırıklığına uğradığını ifade ederek, “Hekimler küstü!” şeklinde konuştu.

Aile Hekimliği Yönetmeliğine Eleştiri

Enginyurt, açıklamalarında Aile Hekimliği sisteminde yaşanan sorunlara da değindi. Sosyal medyada sıkça gündeme gelen #AileHekimleriİşBırakıyor ve #AileHekimliğiZulümYönetmeliği etiketlerini hatırlatarak, aile hekimlerinin karşılaştığı zorlukların artık dayanılmaz bir boyuta ulaştığını söyledi.

Sistemsel Çözümler Vurgusu

Sağlık sistemindeki problemlerin çözümünde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının öncelikli olarak desteklenmesi gerektiğini belirten Enginyurt, çalışan memnuniyetinin hasta memnuniyetinin temel taşı olduğunu yineledi. Sağlık çalışanlarının motivasyonunun artırılması ve iş yüklerinin hafifletilmesi için acil adımlar atılmasının şart olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Enginyurt’un bu açıklamaları, sağlık sektöründe çalışanların yaşadığı sorunları yeniden gündeme taşırken, Aile Hekimliği sistemindeki yapısal problemlerin çözümüne yönelik beklentileri de artırdı.