Programda yaptığı açıklamalarda İmamoğlu’nun göreve geldiği ilk dönemlerde yandaş vakıflara ve cemaatlere yönelik kaynak aktarımını durdurduğunu vurgulayan Adıgüzel, bu nedenle iktidarın İmamoğlu’na tepki gösterdiğini savundu. Adıgüzel, “Tekrar o muslukları kendi yandaş şirketlerine açmak için kayyum atamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
“Ekrem İmamoğlu üniversite öğrencilerine yurt yaptı, çocuklara kreş yaptı, dar gelirli vatandaşlar için kent lokantaları açtı” diyen Adıgüzel, bu hizmetlerin “örgüte yardım” olarak nitelendirilmesini eleştirdi.
Cumhurbaşkanı’nın anayasaya uygun hareket etmek zorunda olduğunu vurgulayan Adıgüzel, hukuk kurallarının kişiye özel şekilde yorumlanamayacağını belirtti. Adıgüzel, “Bir gün kendi başına gelmiş gibi herkese hukuku eşit ve adaletli şekilde uygulamak gerekir” diye konuştu.
İmamoğlu'na yönelik girişimlere toplumun geniş kesimlerinden tepki geldiğini ifade eden Adıgüzel, “İmamoğlu’nu seven sevmeyen, CHP’li olan olmayan, hatta AK Parti’ye oy verenler dahil, herkes bu yaşananlara isyan etmektedir” dedi. Ülkede seçme ve seçilme hakkı ile mal ve can güvenliğinin tehdit altında olduğunu ileri sürdü.
Ekonomik gelişmelere de değinen Adıgüzel, dün 10 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştiğini, borsada ise iki kez devre kesici uygulandığını hatırlatarak, “Türkiye’yi bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da eleştirilerde bulunan Adıgüzel, “Erdoğan bu ülkeyi kendisi kadar sevmiyor. Ülkesini seven bir insan bu kötülüğü yapmaz” dedi.