Yeniden Refah Partisi Ordu İl Başkanı Kamu Harcamalarını ve Ekonomik Adaletsizliği Eleştirdi

Yeniden Refah Partisi Ordu İl Başkanı Adem Ağca, yaptığı açıklamada kamu kaynaklarının adaletsiz dağıtıldığını ve israfın yaygınlaştığını belirterek, “Devletin bütçesi imtiyazlı grupların servetini artırmak için değil, 85 milyonun refahı için kullanılmalıdır” dedi. Ağca, partisinin ekonomi vizyonunun üretim, istihdam ve adalet temelinde şekillendiğini vurguladı.

“Kamu Kaynakları Şatafata Değil, Millete Gitmeli”

Devlet yönetiminde harcama kalemlerinin titizlikle denetlenmesi gerektiğini söyleyen Ağca, son yıllarda kamu bütçesinin gereksiz lüks ve protokol harcamalarıyla israf edildiğini öne sürdü. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün milyonluk araç filoları, şatafatlı yapılar ve lüzumsuz harcamalar halkın alın teriyle finanse ediliyor. Devlet yönetimi ciddiyet ister. Her harcamanın hesabı millete verilmelidir.”

“Milletin Kaynağı, Millete Aittir”

Ağca, büyük kamu ihalelerinin yüksek bedellerle belirli gruplara verildiğini ve bu durumun ülkenin ekonomik kaynaklarını tekelleştirdiğini savundu. Bu durumu “1 liralık işi 10 liraya veriyor, aradaki 9 lirayı millet ödüyor” sözleriyle eleştiren Ağca, şöyle devam etti:

“Bu ülkenin kaynakları sadece belli zümrelere hizmet etmemeli. Yeniden Refah Partisi olarak bir kuruşun dahi hesabını soracak, adil paylaşımın teminatı olacağız.”

“Üretim ve Adalet Temelli Yeni Bir Ekonomi Modeli”

Ağca, partisinin ekonomik vizyonunun faiz ve borç sarmalına karşı, üretim ve ihracata dayalı bir model olduğunu dile getirdi. Kamu tasarrufu, denk bütçe ve milli kaynak paketleriyle ekonomik dönüşümün mümkün olduğunu vurguladı:

“Bu dönüşüm çiftçiye mazot desteği, memura maaş iyileştirmesi, esnafa teşvik, gence istihdam, emekliye refah olarak geri dönecek. Faize değil, millete harcayacağız.”

“Ordu’da Üretim ve İstihdam Odaklı Projelerle Geliyoruz”

Ordu özelinde de üretim, tarım, sanayi ve genç istihdamı öncelikli olacak şekilde projeler geliştirdiklerini belirten Ağca, sadece eleştiren değil, çözüm üreten bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti:

“Ordu’da sorunları sadece konuşmakla kalmayacağız. Tarımıyla, sanayisiyle, eğitim yatırımlarıyla, gençleriyle kalkınan bir şehir inşa edeceğiz. Üreterek büyüyen, adaletle paylaşan bir Türkiye mümkün. Ve biz bunu başaracağız.”