Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Gündem

ABD Menşeli İnsansız Deniz Aracı Ünye Açıklarında İmha Edildi

Ünye açıklarında tespit edilen ABD menşeli insansız deniz aracı SAS ekiplerince imha edildi. MSB’den Karadeniz için dikkat uyarısı geldi.

ABD Menşeli İnsansız Deniz Aracı Ünye Açıklarında İmha Edildi
Paylaş:

Milli Savunma Bakanlığı, Ünye ilçesi açıklarında tespit edilen insansız deniz aracına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan bilgilendirmede, söz konusu aracın 21 Mart 2026 tarihinde motor arızası nedeniyle kontrolünü kaybederek akıntıyla kıyıya sürüklendiğinin değerlendirildiği aktarıldı. Bölgede yapılan incelemelerin ardından, ABD menşeli olduğu belirlenen insansız deniz aracının SAS Komutanlığı ekipleri tarafından güvenli şekilde imha edildiği bildirildi. Açıklamada, Karadeniz’de devam eden askeri hareketlilik nedeniyle benzer durumların yaşanabileceğine dikkat çekilirken, deniz güvenliği açısından vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi. Özellikle balıkçılar ve denizciler başta olmak üzere, denizde faaliyet gösteren herkesin bu tür durumlara karşı bilinçli hareket etmesinin önem taşıdığı belirtildi.

Karadeniz’de Riskler Yakından İzleniyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta yoğun şekilde kullanılan insansız deniz ve hava araçlarının zaman zaman kontrol dışı kalabildiği ve bu durumun Karadeniz’de risk oluşturduğu bilgisi paylaşıldı. Kontrolünü kaybeden ya da hareket kabiliyetini yitiren bu araçların sürüklenerek farklı noktalara ulaşabildiği ifade edildi. Bu nedenle bölgede deniz güvenliğinin korunması için gelişmelerin anlık olarak takip edildiği aktarıldı.

Vatandaşlara Uyarı Yapıldı

Açıklamada, sahilde ya da denizde şüpheli bir cisimle karşılaşılması halinde vatandaşların kesinlikle müdahalede bulunmaması gerektiği belirtildi. Bu tür durumlarda zaman kaybetmeden güvenlik birimlerine bilgi verilmesinin önem taşıdığı ifade edildi. Yetkililer, özellikle kıyı bölgelerinde yaşayan vatandaşların ve deniz faaliyetlerinde bulunan kişilerin bu konuda hassas davranmasını istedi.

Deniz Kuvvetleri 7 Gün 24 Saat Görev Başında

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurların Karadeniz’de görevlerine aralıksız devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Deniz yetki alanlarının korunması amacıyla keşif, gözetleme ve karakol faaliyetlerinin sürdüğü belirtilirken, seyrüsefer güvenliğinin korunması için gerekli uyarıların ilgili taraflara iletildiği aktarıldı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Gündem Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.