A52 TV ekranlarında her sabah saat 10:00’da yayınlan İlknur ile Çay Saati programına telefon ile canlı yayın konuğu olan Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz hastaneler hakkında bilgiler verdi.
Sağlık-Sen olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz konuşmasında şunları ifade etti;
"Takdir edersiniz ki dünyada olduğu gibi Türkiye' mizde de salgın hastalıkta sağlık çalışanları sizin de dediğiniz gibi mümessil kavramı gözetmeden, zaman ayrımı yapmadan sağlık çalışanları hakları hakkınsa biz kazanma noktasında çalışmalar yapıyoruz.
Bunlar neler? derseniz bende 26 yıllık bir sağlık çalışanı olarak, şuan başkanlık yapıyorum. Tabi ki gelinen nokta kazanılan nokta tabi ki döner sermaye dediğimiz sistem çöktü.
4 yıllık üniversite mezunu arkadaşımızın şuan eline geçen çıplak maaş olarak söylüyorum. Eğer çocuk yardımı da yoksa 4000 TL civarında 4100’ü geçmiyor. Bu konuda sabit bir sistemimiz var. Onu da koyarsak 1790 TL toplamda 6000 TL'yi bulmuyor.
ANKARA'DA HAKKIMIZ İÇİN TOPLANDIK
Türkiye’nin hangi yerine giderseniz gidin şuan 81 il olarak genel merkezin önderliğinde toplanıyoruz. Ankara’ da niçin toplanıyoruz. Ordu’daki sağlıkçının sorunu 81 ilde aynı şekilde değişmiyor. Ordu’ ya has bir sorun değil bu ister istemez. Biz diyoruz ki çok fedakarlık yapıyorsak ve sistemde de ölmüş hastalara da koşuyorsak sağlık sen olarak diyoruz. Mevcut döner sermayenin adaletsizliği artık can yaktığını söylüyoruz. Bunu her platformda söylüyoruz ve istiyoruz ki somut adımlar atılsın. Biz genel merkezimiz işin içinde olmak şartı ile sağ olsun yetkililerimize somut ve gerçekçi projelerde iletiyor.
SAĞLIK SEN OLARAK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DİLEKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ
İlk önce Başkanlar kurulumuz olacak burada da konular 81 İl Başkanları olarak genel merkezimizde olmak şartıyla masaya yatırılacak. Gerekli açıklama yapılacak.
Bu karşılık görür mü? görmez mi? bunu zaman gösterecek. Karşılık göstermese de biz bu mücadeleyi bırakmayacağız. Mücadele derken tüm sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız.Bu sendika olarak değil, tüm sağlık çalışanlarının sorunu bizim meselemizdir.
Yetkili sendika olarak da, sağlık sen olarak da bütün sağlık çalışanlarımızın ortak sorununu dile getireceğiz.
Umuyorum ki yarın ki yapılacak basın açıklamasıyla da bakanlığımız devletimiz hükümetimiz sesimizi duyar. Buna olumlu bir cevap verir, olmadıysa da bu bir başlangıçtır.
SAĞLIKÇILAR DİĞER CAMİLARDAN AZ TUTAR ALIYOR
Gelinen noktada döner sermayenin adaletsizliği hat safhaya geldi. Döner sermaye almıyoruz, kime sorarsanız sorun diyorlar ki ‘sağlık çalışanları çok yüksek para alıyor’ benim ailem bile mesela babam bana diyor ki sizde çok para alıyorsunuz. Hayır efendim 4 yılık üniversite mezunu en son aşamasına gelmiş sağlık çalışanının eline geçen 6000 TL bir para, sağlık çalışanı bütün camiadan daha az alıyor araştırabilirsiniz.
DAVAMIZIN HER KOŞULDA DAVAMIZIN ARKASINDAYIZ
Sağlık sen olarak bu güzide camia olarak tüm 81 il başkanları olarak hep beraber yarın Allah nasip ederse bakanlığımız önünde startı veriyoruz. Diyoruz ya sonuna kadar davamızın her yerde ve her koşulda peşinde olacağız. Tekrar söyleyeyim öyle çok fazla büyük bir şey de istediğimiz yok. Hakkımız olanı istiyoruz. Sağlık çalışanları hakkını olanı ister yani fazla bir şey de istemez. Zaten çok ufak şeyler bizi mutlu ettiği için diyoruz ki 3600 istiyoruz. Döner sermaye diyoruz. Şu günümüz şartlarında taktir edersiniz ki her şey aldı başını gitti. Geldiğimiz noktayı hep beraber yaşıyoruz. Yaşadığımız bu ortamda da daha rahat yaşamak için bir nebzede olsa sağlık çalışanlarını rahatlatmak için inşallah bakanlığımız tekrar söylüyorum. Devletimiz hükümetiz sesimizi duyar bize kulak verir çığırışımızı da görür. Bizi de inşallah mutlu edecek bir haberle sonuçlanır. Her şeyin başı sağlık, sağlığınızı her şeyin yerine koyabiliyorsunuz ama sağlığı yerine koymak kadar zor bir şey yok, zaten sağlığın değerini kaybetmeden bilmemiz gerekiyor.
BİZLER GÖREVİMİZN BAŞINDAYIZ
Tırnak içinde şunu da belirtmek istiyorum size şunu da sanmasınlar ki ‘sağlıkçılar bakmıyor, paranın peşinde koşuyor böyle bir algı oluşmasın bize devletimiz daha da az para verse biz görevimizin başındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Bu kutsal bir görev sonuna kadar devam edeceğiz. Şartlara istinaden iyileştirmenin faydasının daha fazla mutlu ve motivasyon gerekli. Hastanelerde gezerken kullandığım kelime hep şu oluyor, sağlıkçı daha fazla gülerse, hasta da daha fazla gülüyor. Taktir edersiniz ki bu covit-19 döneminde tüm sağlıkçı arkadaşlarım çocuklarını evde bıraktı. Biliyorsunuz öğretmen evlerinde, yurtlarda ayrı yaşadılar günlerce haftalarca niçin bulaş olmasın diye.
NORMALLEŞMENİN ÖZLEMİNİ ÇEKİYORUZ
Pandemi den önce ben Ordu Devlet Hastanesinde bir çalışanıydım. 26 yıl aslen Laboratuvar Teknisyeniyim. Başkan olmadan önce döner sermaye yine alıyorduk. Alacağınız paraya göre de ister istemez plan yapıyorsunuz. Pandemi girince herkes bir bocaladı görülmemiş bir hastalık, ilk başlarda pandemi parası adı altında Bakanlığımız sağlık çalışanlarımıza bir ödenek ödedi. İlerleyen süreçte covit-19 bitmedi. Taktir edersiniz ki hala devam ediyor. Ordu bölgesi olarak yada Karadeniz bölgesi olarak kırmızıyız artık özlem çekiyoruz karşılık oturup bir şeyler yiyip içmek için.
HERKESİN AŞI OLMASINI TAVSİYE EDİYORUM
Buradan da bir şey aktarmak istiyorum lütfen aşı olalım aşıdan çekinmeyelim. Aşılar açılır açılmaz sıramı aldım, hem birinci aşımı hem de ikinci aşımı oldum. Çoğu arkadaşım aşıdan sonra pozitif oldu. Sağlık Müdürlüğümüz pozitif oldu. bir çok arkadaşım pozitif oldu ama çok şükür hiçbir arkadaşımız yoğun bakımlık olmadı. Hepsi hafif bir şekilde atlattı. Ben bilim adamı değilim ama bunu aşıya bağlıyorum aşının da çok faydasını görüyoruz. Ama aşı oldum demek her şeyin bittiği anlamına gelmiyor mesafemizi koruyoruz, temizliğimize özen gösteriyoruz.
BAŞKANLIĞI BIRAKTIĞIMDA MESLEĞİME DEVAM EDECEĞİM
Bize inansınlar, bize güvensinler inşallah bizde onlar için bu güvenle tüm sağlıkçı kardeşlerimiz için ne gerekiyorsa haklarını da hukukun da sonuna kadar gideceğiz. El ele verelim ki bu mücadeleden de inşallah hep beraber çözüme kavuştururuz. Tüm sağlıkçı arkadaşlarımın da yüzünü inşallah rabbim bizlere gösterir. İnşallah tabi ki onlar gülerse bizde güleriz. Şu an sağlık sektöründe çalışmıyorum. Başkanlık yapıyorum ama yıllarca bende için de bulunan bir kardeşleriydim. Başkanlığı bıraktığımda yine aynı şekilde mesleğime devam edeceğim. İnşallah sağlık çalışanlarının yüzünü güldüğünü görürüz bekleyelim ve görelim her şeyin hayırlısı olsun Allah kolaylık versin."dedi.

