52 Orduspor FK’da olağanüstü genel kurulun ardından transfer çalışmaları hız kazandı. Mor beyazlı ekip, yeni sezon öncesi kaleci ve savunma hattına önemli takviyeler yaparken, gözler orta saha ve forvet transferlerine çevrildi. Başkan Şükrü Bodur ise transfer süreci, yeni sezon hedefi ve taraftar desteğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaleci sorununu 68 Aksaray’dan Kıvanç Küçükkarış transferiyle çözen 52 Orduspor FK, geçen sezon kadroda yer alan Mehmet Ablay ve İsmail Güner ile yola devam etme kararı aldı. Defans hattında ise Kahramanmaraş İstiklal’den Burak Kavlak ve Batman Petrolspor’dan Ahmet Kesim mor beyazlı kadroya dahil edildi.

52 Orduspor’da transfer çalışmaları devam ediyor

Transfer sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan 52 Orduspor FK Başkanı Şükrü Bodur, aceleci davranmak istemediklerini söyledi. Futbolcu piyasasında rakamların çok yükseldiğini belirten Bodur, zamanı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Başkan Bodur, transfer konusunda önlerinde uzun bir süreç olduğunu belirterek, işi oldu bittiye getirip hata yapmak istemediklerini söyledi. Futbolcu piyasasının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Bodur, ilerleyen süreçte rakamların düşeceğini düşündüklerini kaydetti.

Menajerlerin transfer sürecini zorlaştırdığını ifade eden Bodur, geçen sezon 10 liraya oynayan futbolcudan bu sezon 50 lira istendiğini belirtti. Bu şartlarda takım kurmanın kolay olmadığını vurgulayan Bodur, sezon içerisinde transfer harcamalarına yakın giderlerin de olacağını söyledi.

Yeni sezon öncesi hedeflerini de açıklayan Bodur, 52 Orduspor FK’nın Ordu şehrini 2. Lig’de temsil edeceğini hatırlattı. 3. Lig’den kurtuldukları için mutlu olduklarını belirten Bodur, geride kalan yıllarda büyük şanssızlıklar yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Bodur, 6-7 yıldır Ordu’ya yakışmayan bir ligde mücadele ettiklerini belirterek, iki kez Play-Off finali, bir kez Play-Off yarı finali ve bir kez de Play-Off çeyrek finali oynadıklarını hatırlattı. Bu sürecin ardından 3. Lig’den çıktıklarını kaydeden Bodur, 2. Lig’de kalıcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Ordu şehrine en kötü 1. Lig’in yakışacağını ifade eden Bodur, futbolcu, teknik ekip, yönetim ve taraftar desteğiyle sezon sonunda şampiyon olarak Ordu’yu 1. Lig’de temsil etmek istediklerini belirtti.

Taraftarlara da çağrıda bulunan Başkan Bodur, Play-Off maçlarında ortaya çıkan birlikteliğin yeni sezonda da sürmesi gerektiğini söyledi. Taraftarın takımın 12. adamı olduğunu vurgulayan Bodur, aynı desteğin sezon boyunca devam etmesi halinde yeni bir hikaye yazabileceklerini ifade etti.