Ünye Belediyesi Atık Getirme Merkezi alanında gerçekleştirilen programa, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şadi Akman, Ünye Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Mehel, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, ilçe protokol mensupları ile öğrenciler katıldı.
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü çerçevesinde "Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru" temasıyla 27-28-29 Mart 2025 tarihleri arasında 81 ilimizde, sıfır atık yönetim sisteminin uygulanabilirliğinin ve sıfır atık iyi uygulamalara ilişkin farkındalığının artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesinin amaçlandığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk yaptı.
Hüseyin Öztürk, ”Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde 2017 yılında başlatılan ‘Sıfır Atık Hareketi’, 2022 yılında ülkemiz tarafından BM Genel Kuruluna sunulan öneri doğrultusunda 105 ülkenin oybirliğiyle kabul edilmiş ve 30 Mart günü “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmış ve bir dünya markası haline gelmiştir. Bugün, ‘Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru’ temasıyla tekstil ve giysi atıklarının geri dönüşümüne dikkat çekmek istiyoruz. Evlerimizde oluşan ve artık kullanmadığımız tekstil ve giysilerin toplanarak ihtiyaç sahiplerine verilmekte tekrar kullanılmasını sağlamaktadır. Bu atıklar tekrar kullanılamıyorsa ve geri dönüşümünün sağlanması hedeflenmektedir. Çevrenin korunması ve bize bir emanet olan bu dünyanın gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak için tekstil giysi atıklarınızı atık getirme merkezine ve Ünye Belediye Başkanlığının yerleştirmiş olduğu giysi tekstil atıkları toplama kutularına atmanız büyük önem arz etmektedir. Diğer belediyelerinde ivedilikle bu merkezleri oluşturmalarını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.