15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan timde yer aldığı belirtilen ve 10 yıldır kırmızı bültenle aranan FETÖ mensubu B.K., Afyonkarahisar'da düzenlenen operasyonla yakalandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında, Afyonkarahisar ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlükleri İstihbarat Şube Müdürlükleri ortak operasyon gerçekleştirdi.
Yapılan çalışmalar sonucunda, FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan özel kuvvetler timinde görev yaptığı belirtilen ve kırmızı bültenle aranan ihraç yüzbaşı ile helikopter pilotu B.K., Afyonkarahisar Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, FETÖ ve örgütün yapılanmalarına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanırken, operasyonda görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ile Afyonkarahisar ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlükleri personeli tebrik edildi.
Yakalanan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmesi bekleniyor.
