eskort samsun

ÜNYENETHABER

KARTEGDER’DEN BASIN SANSÜRÜNE KINAMA

KARTEGDER’DEN BASIN SANSÜRÜNE KINAMA
18 Haziran 2022 - 12:50

Ordu’da yayın yapmakta olan Yön Gazetesine yapılan baskını kınayan Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır, basın hürriyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Çakır açıklamasında “Ordu yerel basınından Osman Şahin yönetimindeki Yön Gazetesine yapılan uygulama basın hür ve iradesine yapılan bir darbedir. Yön gazetesinde hekim birliği sendikası Ordu Temsilcisi ve Ordu Devlet Hastanesi doktoru Çağlar Yıldırım hakkında yayınlanan iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığının almış olduğu karar basın yayın özgürlüğüne sekte vurmuştur. Gazetecilik araştırarak, bilgi toplayarak ve kaynaklardan yararlanılarak yapılan bir meslek olduğu içindir ki haber kaynakları bu meslek için çok önemlidir. Haber kaynaklarını deşifre eden bir gazetecinin mesleğini icra edemeyeceği gibi sektöründe itibarsızlaşmasını sağlayacağı aşikardır. Bu nedenledir ki basın medya kuruluşlarında haber kaynaklarının açıklanmaması hakkı basın kanunun 12. Maddesine göre teminat altına alınmıştır.

Kanunun 12. Maddesi; ‘Süreli yayın sahibi, sorumlu müdür veya eser sahibi, bilgi ve belge dahil her türlü haber kaynaklarını açıklamaya ve tanıklık yapmaya zorlayamaz.’ Der.

Bu nedenledir ki basın ve haber alma ve yapma hürriyetini sağlamadan gazetecilik yapılamayacağı bir gerçektir. Ordu’da yaşanan böyle bir uygulama sektörümüzü derinden etkilemeyle beraber, araştırmacı gazetecilerin mesleklerini icra etmelerine engel teşkil edecektir. Bu nedenle KARTEGDER olarak hukukun kanunlar ölçülerinde adil ve eşit olarak bir an önce yerine getirilmesini talep ediyor, bu tür uygulamaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Meslektaşımıza geçmiş oldun diyor yaşanan olayı kınıyoruz.” Dedi.

HABER; https://www.yongazetesi.com/haber/gazetemize-ait-bilgisayar-ve-telefonlarimiza-el-koyuldu-13732

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-