Ordu’da Tarımsal Gelecek İçin Önemli Buluşma

Kokarca Zararlısına Karşı Mücadele Konuşuldu

Ordu - 14-02-2025 16:54

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı ve önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Mehdi Eker’i ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Görüşmede, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği tarım ve hayvancılık projeleri masaya yatırıldı. Başkan Güler, üreticilerin gelir seviyesini yükseltmeyi, verimliliği artırmayı ve kırsal kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Tarım sektörünün geleceğine yönelik yeni stratejiler ve iş birlikleri konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Kokarca Zararlısına Karşı Mücadele Konuşuldu

Ziyarette, fındık üreticilerini tehdit eden kokarca zararlısı da gündeme geldi. Üretimde ciddi kayıplara yol açabilen bu zararlıya karşı yürütülen mücadele ve alınabilecek yeni önlemler detaylı bir şekilde değerlendirildi. Konuyla ilgili ortak çalışmaların artırılması gerektiği vurgulandı.

Başkan Güler, eski Bakan Eker ve TARPOL heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaret anısına Eker’e özel bir hediye takdim etti. Güler, "Birlikte üreten, gelişen ve büyüyen bir Ordu için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

 

Günün Diğer Haberleri