MECLİS ÜYESİ ÇIRAKLI'DAN TABAKHANE DERESİ UYARISI
A52 TV ekranlarında her Perşembe günü yayınlanan Nert Bakış programında konuşan Ünye Belediyesi İyi Parti Belediye Meclis Üyesi ve Jeoloji Mühendisi Murat Çıraklı, olası bir sel durumuna karşı belediyelerin hazırlıksız ve sorumsuz olduğunu ifade ederek tabakhane deresinin acilen bakıma ihtiyaç olduğunu söyledi
Genel - 28-06-2022 01:51
A52 TV ekranlarında her Perşembe günü yayınlanan Nert Bakış programında konuşan Ünye Belediyesi İyi Parti Belediye Meclis Üyesi ve Jeoloji Mühendisi Murat Çıraklı, olası bir sel durumuna karşı belediyelerin hazırlıksız ve sorumsuz olduğunu ifade ederek tabakhane deresinin acilen bakıma ihtiyaç olduğunu söyledi.
KARTEGDER Başkanı Cihan Çakır’ın sunumuyla ve Ünye Belediyesi İyi Parti Belediye Meclis Üyesi ve Jeoloji Mühendisi Murat Çıraklı’nın yorumlarıyla her Perşembe günü yayınlanan Net Bakış, bu haftada gündeme dair konuları ele aldı.
“Sel Olsa Buranın Sorumlusu Kim Olacak”
Olası bir taşkında sel olması durumunda dere yataklarının bakımlarının sorumluluğunu alacak kim var sorusuna cevap arayan Ünye Belediyesi İyi Parti Belediye Meclis Üyesi ve Jeoloji Mühendisi Murat Çıraklı, “Bizim bölge her an sele maruz kalabilecek bir alan. Sel olayında ise tüm gözler tabakhane deresine dönüyor. Dere taştı taşacak diye hop oturup hop kalkıyoruz.
Başımızdan gecen onca sel felaketine rağmen halen ders almışlığımız yok gibi duruyor.Sel sularının dere içinde rahatça hareket etmesi için ıslah çalışması yapılması gereken dere yatağı maalesef tehlikeye davetiye çıkaracak durumda.
Tabakhane deresi içerisinde, ot, çakıl, moloz denilen her şey var. Ve bu dereyi temizlemek kimsenin aklına gelmiyor mu ? İlla tedbir almak için başımıza bir felaket gelmesi mi gerekiyor?
Bu alan normal şartlarda büyükşehir yasasına göre onların kontrolünde olması lazım. Samsun’a bakıldığında dere yatakları ve ıslah çalışmaları olan yerler hep büyükşehir belediyesine aittir.
Ama Ordu Büyükşehir Belediyesi bu derenin yetkisini DSİ’den almayarak sorumluluğu üzerinden atıyor. Büyük ihtimalle tabakhane deresi ıslahı maliyet gerektiren bir yer olduğu için almak istemiyor. Tabakhane deresine ilgi yok alaka yok kaderine terkedilmiş. Lakin yağmurlarla beraber bir sel olduğu zaman bunun sorumluluğunu kim alacak? İnşallah böyle bir afet yaşanmaz ” dedi.
Günün Diğer Haberleri