eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Taekwondocular Sınavlarda Başarılı Oldular

Taekwondocular Sınavlarda Başarılı Oldular
editor( unyenethaber@hotmail.com )
24 Ocak 2015 - 11:10
Reis Spor Gençlik Kulübü’nde 2015 yılı 1. Dönem Kuşak sınavları yapıldı. Taekwondo Fedorasyonu kapsamında yapılan kuşak sınavlarında 30 sporcu kuşak terfisi alırken, 7 sporcu Türkiye genelinde yapılacak siyah kuşak imtihanlarına hak kazandı.
Reis Spor Kulübü sahibi Cavit Arslan; müsabakalara girmek ve milli olmak için sporcuların kuşaklarını terfi ettirmesi gerektiğini söyledi.
Taekwondo Fedorasyonu’nun faliyet programında olan 2015 yılı 1. dönem ocak ayı renkli kuşaklara terfi sınavı Reis Spor Kulübü antrenman salonunda yapıldı.

Sınav komisyonuna Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu, Ünye Belediyespor Kulübü Müdürü Murat Ülgen, Milli Hakem Siyah Kuşak 6. Dan Cavit Arslan, Ordu Bölge Antrenörü Siyah Kuşak 3. Dan Ali Kılıç, Siyah Kuşak 2. Dan Ali Rıza Aksu, Ordu Bölge Hakemi Siyah Kuşak 1. Dan Yılmaz Güler katıldı.

– Milli sporcuların bir ayağı kuşak sınavlarıdır –

Komisyon Başkanı Milli Hakem Cavit Arslan kuşakta terfi etmenin zorunlu olduğunu belirterek; “Kuşak sınavları Taekwondo’nun olmazsa olmazlarındandır. Sporcular kuşaklarını terfi ettirmek zorundadırlar. Çünkü Minik-Yıldız ve Gençlerde en az kırmızı siyah, büyüklerde ise siyah kuşak olmak zorundadır, yoksa müsabakalara giremez. Hakem olamaz, antrenör olamaz daha doğrusu milli sporculuğun bir ayağı da kuşak sınavlarıdır.”dedi.

Arslan, bu dönemdeki terfilerle ilgili konuşurken; “Bugün burada 6 sporcu sarı kuşak, 9 sporcu yeşil kuşak, 5 sporcu mavi kuşak, 10 sporcu da kırmızı-siyah kuşak oldu. 7 sporcumuz Türkiye genelinde yapılacak olan siyah kuşak imtihanına bu yıl katılmaya hak kazandı. Renkli kuşak imtihanları 4 ayda bir yapılır, siyah kuşak ise yılda bir kez yapılır.” diye konuştu.

 

 

 

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P