eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sağlık-Sen “Yıpranma payı, kreş ve lisans tamamlama hakkımız”

Sağlık-Sen “Yıpranma payı, kreş ve lisans tamamlama hakkımız”
04 Mart 2015 - 10:56

1162815ad9bf895f2061c0defe3b0cae_L (1)

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı  toplantı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan İnanlı, 450 bin sağlık çalışanını yakından ilgilendiren birçok konuda seslerini Ankara’ya güçlü bir şekilde duyurduklarını söyledi.

Sağlık’ta son zamanlarda yapılmaya çalışılan ve farklı adlar altında gerçekleştirilen taşeronlaşmaya karşı olduklarını söyleyen Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Sağlık Sen olarak, taşeronlaşma uygulamalarının Türkiye’de büyük bir insan hakkı ihlali olduğunu açık yüreklilikle seslendiren bir sendikayız. Genel Başkanımız Metin Memiş Sayın Sağlık Bakanımızın önünde bunu bir kez daha deklere etmiştir” dedi.

Lisans tamamlama, ve kreş konularında taleplerinin karşılık gördü

2013 yılında Ankara’da gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda Sağlık Personeline yıpranma payı verilmesi, Lisans tamamlama, ve kreş konularında taleplerinin karşılık gördüğünü ve kreş konusunun bu toplantıdan 6 ay sonra yerine getirildiğini, Lisans tamamlama konusunda 16 martta YÖK ile toplantı yapılacağını yıpranma payı hakkının da çok yakında verileceğini söyleyen Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, “450 bin sağlık çalışanımıza hediye edilecek olan bu kazanımlar tabiki yeterli değildir. Döner sermaye adaletsizliklerinin son bulması başta olmak üzere, vekil ebe hemşirelerin kadroya alınması, sabit ödemelerinin 20 puan artırılması, sosyal hizmet çalışanlarıyla üniversite hastaneleri çalışanlarının sorunlarının çözümü, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadroya alınması, sağlık lisansiyerlerine 3600 ek gösterge verilmesi, nöbet ücretlerinin yapılan işin niteliği ve risklerini karşılayacak düzeyde artırılması için mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Metin Memiş, bu talepleri ve mücadelemizi bizzat Sağlık Bakanının önünde, toplantıya katılan 3 bin kişinin önünde büyük alkışlarla anlatmış ve Sağlık Bakanımız bile bu destekten etkilenmiştir.   Mücadelemiz her platformda devam edecektir.  Ancak  gelinen noktada bizim çalışmamızı kendi çalışmaları gibi kamuoyuna ve üyelere göstermeye çalışan malum sendikayı da çalışanlarımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-