eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu Üniversitesi Diş Fakültesi Tabuları Yıktı

Ordu Üniversitesi Diş Fakültesi Tabuları Yıktı
04 Ocak 2015 - 9:15

hastalara verilen randevu günlerini daha öne çekerek mağduriyetleri önledi.

diş

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ortodonti Kliniği, hastalara verilen randevu günlerini daha öne çekerek mağduriyetleri önledi.

Bu özelliğiyle bölgedeki birçok Diş Hekimliği Fakültelerinin önüne geçtiklerini ve son dönemlerdeki yeni hasta girişi sayılarının çok olduğunu belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, fakültenin 2012 yılı içerisinde kurulmuş yeni bir fakülte olmasına ve hekim başına düşen hasta sayısının çok fazla olmasına rağmen yeni açılan klinik ve yeni alınan üniteler sayesinde hastaların bekleme sürelerinin en aza indirildiğine dikkat çekti.

Erken randevu
Çapraşık dişlerin tedavi edildiği ortodonti anabilim dalında, bir hastanın tedavisinin 2 ile 2,5 yıl sürdüğünü ve her ay kontrol gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Varol Çanakçı, diğer yandan hekim başına düşen hasta sayısının oldukça fazla olması gibi sebeplerle randevuların 3-5 yıl kadar ileriye atıldığı bir rutinde, gerek teknik altyapının iyileştirilmesi, gerekse akademisyen sayısındaki artış münasebetiyle ODÜ bünyesinde bulunan ortodonti anabilim dalında hasta randevularının altı ay ile bir yıl gibi kısa bir süreye indirildiğini müjdeledi.
Hastaların çevre illere sevk edilmeyip “ODÜ bünyesinde, Ordu ili sınırları içerisinde” tedavi edilmesinin, büyük maddi kayıpların önüne geçtiğini belirten Prof. Dr. Varol Çanakçı, bu sayede hem bölge halkının tedavisinin hızlı bir şekilde gerçekleşerek mağduriyetlerini önlediğine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-