eskort samsun

ÜNYENETHABER

MUADİL İLAÇ GERÇEĞİ ….VİDEO HABER

MUADİL İLAÇ GERÇEĞİ ….VİDEO HABER
09 Mart 2015 - 9:16

DVDSF

Eczanelerde sıkça yaşanılan muadil ilaç konusu ,hem eczacıların hemde hastaların sıkça karsılaştığı sorunların başında geliyor.Bu konu ile ilgili sizler için araştırma yaptık.

Muadil İlaç Ne Demek: Başka bir adı da eşdeğer ilaç, farmasötik eşdeğer ilaç gibi kavramlardır. Bir ilacın etkisini gösteren asıl ana maddeye “etken madde-etkin madde” ismi verilir. Muadil ilaçlar aynı etken maddeyi aynı miktarda içeren fakat farklı firmalarca üretilmiş ilaçlardır.

Aşağıdaki resimde eşdeğer iki ilaç açıklamalı olarak anlatılmıştır. Resimde 2 farklı ilaç kutusu var. Etken maddeleri, etken madde miktarları, kutu içerisindeki tablet sayıları aynı fakat üreten firmaları farklı. İşte bu tip birbirinin sadece üreten firması farklı olan ilaçlara eşdeğer ilaç, muadil ilaç, veya farmasötik eşdeğer ilaç ismi verilir.

muadil

Eczacı Murat Seyrekli yapmış olduğu açıklamada,

Hastaların çoğu doktorun yazmış olduğu ilacın aynısını temin etmek istiyorlar. Piyasada aynı etken maddeye sahip 20 bin ilaç mevcut bulunmaktadır. Doğal olarak her eczanede doktorun yazmış olduğu ilaç bulunamayabiliyor. Biz eczane ve eczacılar olarak aynı etken maddeye sahip farklı bir ilaç verme durumunda kalabiliyoruz. Ki bunu sistemde onaylıyor.  Hastalarımızın bu konuda bizlere güvenmesini istiyoruz. Çünkü doktorun yazmış olduğu ilaçla bizlerin vermiş olduğu ilaç aynı etken maddelere sahip tek fark üretici firmaları farklı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-