eskort samsun

ÜNYENETHABER

GRİP İÇİN ÖNERİLER

GRİP  İÇİN ÖNERİLER
06 Mart 2015 - 14:01

3285964104_354a953a00_m

Grip için öneriler

Soğuk algınlığına birebir Hiç şüphesiz ki, kış aylarında en çok rastlalanan hastalık soğuk algınlığı ve griptir. Bu dönemlerde bol bol C vitamini, çinko almak bu hastalığı grip tedavi etmek veya hafif geçirmek açısında büyük bir öneme sahiptir.

Kivi, Kuşburnu marmelatı, taze narenciye (limon, portakal, greyfurt, mandalina), maydanoz gibi yüksek oranda C vitamini içeren besinlerin bu hastalık döneminde bol bol tüketmek gerekmektedir. Bu yazımda soğuk algınlığı için bitkisel formülleri size sunacağım.

soğuk algınlığı için pratik bitkisel formüller:

** Bir tatlı kaşığı bal, 1 buçuk çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırılarak, macun kıvamına getirip sabah akşam yemek faydalarıdır

. ** Bir bardak kaynar su içerisine 1 çay kaşığı tarçın konulup, 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilmelidir.

** Tarçın kabuklarını çay gibi kaynatıp, günde 2-3 bardak oranında içiniz. ** 2 bardak suyun içerisine 1 elma kabuğu, 1 tutam ıhlamur ve bir miktar karanfil konulup 5 dakika kaynatılıp balla tatlandırılıp sıcak olarak içilmelidir. ** 1 bardak kaynar sütün içerisine 5-10 gram ada çayı konulup 10 dakika boyunca bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-