eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ambulans Helikopter Doktorların Emrinde

Ambulans Helikopter Doktorların Emrinde
10 Mart 2015 - 9:08

thk-helikopter

Ordu’da acil sağlık hizmeti ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak üzere kurulan İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

İL DIŞI SEVKLER SAMSUN’A

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç başkanlığında yapılan ASKOM toplantının gündemini, il dışı ve il içi sevkler oluşturdu. 2014 yılında ARMAKOM kayıtlarından alınan verilerde Ordu ilindeki sevklerin yüzde 82’sinin il içi, yüzde 18’inin ise il dışına gerçekleştiği belirtildi. Buna göre, il dışı sevkler sırasıyla en çok kalp damar sistemi, solunum sistemi hastalıkları ve travmalı hastalarda gerçekleşti. 2014 yılında en çok il dışı sevk Samsun iline yapıldı.

AMBULANS HELİKOPTER DAHA ÇOK KULLANILACAK

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, toplantıda yaptığı konuşmada, acil sağlık hizmetlerini daha ileri seviyeye taşıyacaklarını söyledi. İl dışı sevk yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, şöyle konuştu: “İlimizdeki kamu ya da özel hastanelerimizde hastalarımızı tedavi imkanımız varsa, öncelikle il içinde hastamızı tedavi edeceğiz. İl içinde gerek boş yerin olmaması durumunda, gerekse tıbbi açıdan yetersiz kalırsak hastalarımızı il dışına sevk edeceğiz. Sevk yaparken hastalarımızı tıbbi gereklilik durumlarına göre ambulans helikopter ile ilçelerimizden Ordu merkeze getirebileceğimiz gibi, il dışına da sevk edebiliyoruz. Doktorlarımızdan şunu istiyorum. Bir hastayı tıbbi gereklilik durumunda acilen Ordumerkeze ya da il dışına sevk etmeleri gerekiyorsa bu durumda Samsun’da konuşlanan ambulans helikopterlerimiz hastalarımızın evrakları düzenlenmişse, yaklaşık 8 dakikada hazırlanıyor. Ankara için bu süre 30 dakikaya kadar çıkabiliyor. Eğer kara ambulanslarımız ile hastanın taşınması uygun değilse ve hastanın durumu çok acilse bu durumda ambulans helikopterlerimizi daha efektif kullanmanızı istiyorum. Ayrıca sizlerden sağlık hizmeti sunarken bir zorlukla karşılaşmanız durumunda bana ulaşmanızı istiyorum. İl Sağlık Müdürü olarak halkımız için elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-