eskort samsun

ÜNYENETHABER

3 Hastaya Umut Oldu

3 Hastaya Umut Oldu
20 Ocak 2015 - 8:23

Organları Bağışlanan Kişi ,3 Hastaya Can Verdi

xcs

 

Ordu’da bilinç bulanıklığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki Cevat Coşkun’un bağışlanan karaciğer ve böbrekleri 3 hastaya umut oldu.

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Anaç Mahallesin’de oturan evli ve 6 çocuk babası Cevat Coşkun, 1 gün önce beyin kanamasına bağlı bilinç bulanıklığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Coşkun’un Ordu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi sürerken geçtiğimiz gün saat 15.00 sıralarında Beyin Ölümü gerçekleşti.

Cevat Coşkun’un organlarının bağışlanması için Ordu Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli birimi ailesiyle görüştü. Ailenin organlarını bağışlanmasına onay vermesi üzerine,Antalya Akdeniz Üniversitesinden uzman ekipler yola çıkarak Ordu’ya geldi. AntalyaAkdeniz Üniversitesinden gelen uzman ekipler, Cevat Şahin’in karaciğer ve böbreklerini başarılı operasyonla aldı. Bağışlanan karaciğer ve böbrekler Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde nakil bekleyen 3 hastaya gönderildi.

Aile ile görüşerek organların bağışlanmasına karar verildiğini belirten Ordu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Organ Doku Nakli Koordinatörü Dr.Samet Ersoy, “Yapılan tedavilerde hastamızın beyin kanaması geçirdiği öğrenildi. Hastamızın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, aile ile görüştük Organ Bağışı onayı aldık. Cevat Coşkun’un akciğer ve 2 böbreği Akdeniz Üniversitesi’nde bulunan hastalara nakil olacak” dedi.

“BİR HASTA VEFAT EDERKEN 2-3 HASTA HAYAT BULUYOR”

Cevat Coşkun’un oğlu Ogün Coşkun, babasının Beyin Ölümü gerçekleşmesinin ardından ailecek karar aldıklarını ve babalarının organlarını bağışladıklarını söyledi. Bütün herkesi organ bağışına davet eden Ogün Coşkun, “Babamın beyin ölümünün gerçekleşmesiyle organlarını bağışlama kararı aldık. İnşallah babamın organları diğer hastalara faydalı olur. Bu vesile ile ben de herkesi organlarını bağışlamasını rica ediyorum. Organ bağışlarını televizyonlarda izliyorduk, bir hasta vefat ederken 2-3 hasta hayat buluyor, bu yüzden herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-