eskort samsun

ÜNYENETHABER

14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
14 Mart 2015 - 18:00

Vali BALKANLIOĞLU, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı.

IMG_4347

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında gerçekleştirilen etkinliğe, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref ÇAKMAK, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alpay HAKTANIR, Emniyet Müdürü Caner TAYFUR, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Halk Sağlığı  Şube Müdürü Dr.Çetin GÜNDOĞDU, Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr.Tahircan TÜRKELİ, Fakülte Dekanları, ODÜ’lü akademisyenler, ODÜ Tıp Fakültesi öğrencileri ve aileleri katıldı.

 

ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi TSM Saz Topluluğunun müzik dinletisi ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Doktorluk mesleği, insan sağlığı açısından birinci derecede ilgili olduğu için en kutsal ve en önemli meslektir. Herşeyin başı sağlıktır. Şu dünyanın hepsi size ait olsa ve sağlığınız yerinde olmasa bir kıymeti var mı? Sağlık yoksa hiçbir şey yoktur.  Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, bizler ve memleketimiz için son derece önemli.  Meslekler içinde doktorluk bir sanattır. Nereye giderseniz gidin  bu sanat asla ölmez” diye konuştu.

 

“Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder’ diye bir söz var” diyen Vali BALKANLIOĞLU, mesleği çok  iyi öğrenmek gerektiğine dikkat çekerek, ”Bizlerde şöyle bir  yanılgı var. Fakülteden mezun olduğumuz bilgilere gram ilave yapmadan mesleki yaşantımızı tamamlıyoruz. Bu başka meslekler için bir nebze tolere edilebilir ama doktorluk mesleği için asla tolere edilemez.Tıp bilgileri devamlı eskiyebilir. Literatürü takip edip,kongreleri gelimeleri takip etmek lazım.Aksi halde büyük vebali var. Hayat tolere edilemez. Büyük bir sorumluluk” şeklinde konuştu.

 

Vali BALKANLIOĞLU, ”Tıp mesleği zor ve sıkıntılı bir meslek. Ancak, her şeye rağmen tevazuyu, alçal gönüllülüğü, güleryüzü ve hasta yakınlarına davranışı da olumlu tutmak lazım. Bütün mesleklerde olduğu gibi ne kadar kaliteli ve yüksek düzeyde olursak olalım asla tevazuyu, alçak gönüllüğü, güleryüzü terk etmemek lazım” diyerek, Tıp camiasının 14 mart tıp bayramını kutladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, konuşmasında “Almış olduğunuz eğitimin farkındayım. Eğitime yönelik dördüncü yılını tamamlayan Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinin gelişmekte olan bir fakülte olduğunu, Ordu Üniversitesi ile eşdeğer bir şekilde bölgede cazibe merkezi oluşturabilecek bir kapasitesi olduğunu görüyorum.Tesisleşme konusunda Ordu Üniversitesi ve Tıp Fakültesi hızlı bir şekilde adımlarını atmakta” dedi.

 

Ordu Üniversitesinin birçok alanda KTÜ ve 19 Mayıs Üniversitesi arasında sıkışmış olarak değil de farklı bir cazize alanı  yolunda olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, sağlıkta önemli yatırımlar yapıldığını,600 yatak kapasiteli Sağlık Bakanlığı–Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin en kısa sürede kazandırılması için  yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydetti.

 

ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alpay HAKTANIR ise yaptığını konuşmada, ”ODÜ Tıp Fakültesi Öğretim elemanları ve 186 öğrencisi ile bu kutlu görevi en güzle şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır. Öğretim üyesi sayısı bir yıl içinde %50 oranında artarak 62’ye ulaşmıştır.Sağlık bakanlığının destekleri ile hastanemize yeni derslikler,diyaliz,radyoloji rapor odası ve MR ünitesinin olduğu ek prefabrik bina kazandırılmıştır” dedi.

 

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr.Tahircan TÜRKELİ, ”Üniversite yıllarından itibaren zorlu bir eğitim süreci ile başlayan doktorluk, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi,bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren özverili bir meslektir”diyerek,sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı.

 

ODÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Alperen KARİP ise, 14 Mart dolayısı ile ODÜ’lü tıp öğrencileri adına, duygu ve düşüncelerini anlatan kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

 

KARİP, ”14 Mart biz hekim adayları ve hekimler için önemli birgün.Bugünü bir bayram havasında kutluyoruz.Hayatımız boyunca bu mesleğe elimizden gelen tüm katkıyı vereceğiz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri, Fakülte dekanları ve ODÜ’lü akademisyenler sırası ile ODÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine, tıp mesleğine yeni adım atan öğrenciler için sembolik bir anlam ifade eden Beyaz Önlük Giyme Töreni’ni gerçekleştirdi.

Törende  toplam 46öğrenciye “Beyaz Önlük” giydirildi.

 

Program, anı yarışması, şiir, futbol turnuva kupasının yer aldığı etkinlik ödül töreni sonrası düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-