eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE PUSET POLVAN ORTAOKULU’NDA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ÜNYE PUSET POLVAN ORTAOKULU’NDA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
26 Mayıs 2022 - 13:21

Ünye Puset Polvan Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı şenliği düzenlendi. Proje kapsamında hazırlanan 19 proje öğrenciler tarafından okul bahçesinde görücüye çıktı.

Bilim fuarının açılışında konuşan Ünye Puset Polvan Ortaokulu Müdürü Mehmet Kırca, “4006 TÜBİTAK projesi kapsamında okulumuzda yapmış olduğumuz etkinlikte amacımız çocuklarımızı sosyal, kültürel ve teknik alanda gelişmeden bir haberdar olmasını sağladık. Onlarında topluma hizmet ederken bir oyun havası içerisinde katılmaları için organizasyon düzenledik. Burada 19 projemiz var ve buradaki amacımız çocuklarımızı bilime entegre etmektir. Burada Fen Bilgisi, Sosyal ve Türkçe gibi tüm alanlarda öğrencilerimizin teknolojiyle farkına varmasını amaçladık. Aslında sadece eğitimin kitaplardan olmadığını yaparak yaşayarak katılımcılara anlatacaklar. Gelecek sene daha fazla katılımlı bilişim alanında TEKNOFEST’e bir katılım sağlayacağız” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise ,”Puset Polvan Ortaokulu olarak TÜBİTAK 4006 projeler çerçevesindeki yarışmalara çocuklarımızın hazırlanmasının amacı bilimin ve teknolojinin yeniliklerinden onları haberdar etmektir. Bu projelerin çocuklarımız tarafından hayata geçirilmesi noktasında öğretmenlerimizin çocuklara sağlamış olduğu bilimsel katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-