eskort samsun

ÜNYENETHABER

BÜYÜKŞEHİR ZABITADAN RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE DENETİM

BÜYÜKŞEHİR ZABITADAN RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE DENETİM
31 Mart 2022 - 11:49

Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, il genelinde Ramazan ayı öncesinde gıda güvenliği denetimi yaptı.

Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, 19 ilçede bulunan pastane, fırın, büyük marketler ve tatlı satan iş yerlerini denetledi.

Gıda üretimi yapan noktalarda özellikle terazi ve hijyen üzerinde yoğunlaşarak mamullerin daha sağlıklı ve temiz koşullarda üretilmesi için denetim gerçekleştiren ekipler, imalathanelerin mutfaklarına, kullandıkları malzemelerin tarihlerine, ürünlerin gramajlarına, çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizliklerine dikkat ediyor.

HALKTAN GELEN ŞİKAYETLER DE DEĞERLENDİRİLECEK

Ramazan ayında halkın sağlığına zarar verebilecek gıda ürünlerinin önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran ekipler, gıda ve hijyen kriterlerine uymayan iş yerlerine uyarılarda bulunuyor.

Periyodik olarak gerçekleştirdiği denetimlerini gıda ürünlerinin sağlıklı ve temiz koşullarda halka ulaşması için Ramazan ayında özellikle gıda satışı yapan işletmelerde yoğunlaştıracak olan zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelecek olan şikâyetlerini de değerlendirecek.

Zabıta ekipleri, vatandaşların halk sağlığını tehdit eden bir durumla karşılaşması durumunda belediyenin 153 Zabıta Hattı’na şikayetlerini bildirmelerini istedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-