eskort samsun

ÜNYENETHABER

Zihinsel Dönüşüm

Zihinsel Dönüşüm
24 Ocak 2015 - 23:41

BİZİM AHMET ALTUN (Köşe Yazısı)

10730906_10205059018944722_1198676158953916550_n

Ak Parti iktidarından önce Türk siyasetinde rekabet vardı, A partisi B partisine karşı güçlü aday çıkarma mecburiyetindeydi dolayısıyla rekabetten kalite doğuyordu ancak iktidara gelen liderler beceriksiz ve basiretsiz olduklarından ülke kalkınamıyordu.

Anavatan partisi ilk döneminde denklemi iyi kurduğundan çok başarılı oldu, zaten o zamanda bakanlar muhafazakâr ağırlıktaydı, sonra dengeyi bozdular kendileri de bozguna uğradılar. Şimdi Ak Parti iktidarı var, bu sefer liderler kurmaylar çok becerikli, vekiller zayıf olsa da dengeler kuruldu ülke kalkınmaya tekrar başladı, üç dönem kuralı ile yaşanacak boşluğu doldurmanın yollarını bulamazlar ise ülke gene sorun yaşamaya başlar. Muhalefet partilerinin iktidar talebi olmadığından Ak Parti kimi aday gösterirse o kazanır imajı yerleşti, böyle olunca da ehil insanlar değil adamın adamı olanlar çeşitli mevkilerin sahibi oldular, ne kadar hizmet verirlerse eyvallah demeye başladık.

Muhalefet iktidara seçim korkusu yaşatamadığından bu görevi vatandaş üslenmeli artık zihniyet değişimine geçmesi gerekmektedir. Yerel seçimlerde aday adayı olan yetişmiş seçkin insanlara Ünyeli hak ettiği ilgiyi göstermedi, gelen bürokratlara onlar Ünyeli değil, seçim döneminde geliyorlar, makam mevki peşindeler gibi cahilane mazeretlerle ötelendiler, bu taktiği yerel yöneticiler iyi pişirdikleri için onlarda ellerini cebine koyup çekip gittiler. Gitmekle iş bitmedi Ünyeli olup da dışarıda olan bütün bürokratların bu konu dikkatini çekmiştir. Hepsinin ortak ağzı “Ünye’ye yanaşmayalım orada siyaset yapılmaz veya havada kuş kapsak kimse bizi desteklemez” gibi tehlikeli söylemlere başladılar…

Sayın Levent Ak çay Ünye’ye dostları ziyarete geldi milletvekili seçimleri sorulunca oda aynı tepkiyi verdi hâlbuki Ünye zihinsel dönüşüm yaşamalıysa geçmiş dönemin aday adayları sahneyi boş bırakmamalıdır, seni Levent Akçay, Mehmet Keskin, Nihat Şen ve ben Ünyeliyim diyen bütün bürokratlara sesleniyorum Ünye’ye hizmet borcunuzdur. Bir daha olmadı bir daha deneyin, bu vesile ile standartları yükseltin zihinsel dönüşüme katkıda bulunki Ünye hak ettiği hizmetleri alsın Karadeniz’de gerçek bir inci olsun.

Yerel seçimde desteklediğim için Sayın Levent Akçay için çift söz daha söylemek istiyorum. Sayın Levent Akçay Ünye için açıkladığınız projelerin yarısı gerçek olsa biz uçarız ama siz kaçıyorsunuz, o kadar tecrübe, bilgi birikimi ve uzmanlık alanlarını hiçe sayarak çekilmeniz sadece sizin vereceğiniz bir karar değildir, bana sorarsanız bırakın bu konuda yol arkadaşlarınız ve gönül dostlarınız karar versin. Çünkü aksi durumda Ünye kaybedecektir. Siz yol açın diğer bürokratlar da cesaretlensin bu kısır döngü kırılsın hep beraber zihinsel dönüşüm yaşayalım.

Sağlıcakla Kalın.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-