eskort samsun

ÜNYENETHABER

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER…VİDEO HABER

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER…VİDEO HABER
21 Ocak 2015 - 11:22

CHP’DEN MHP’YE ZİYARET

DDVA

CHP İlçe Teşkilatı ve başkanı İbrahim Orhan Bodancı siyasi partileri ziyaret etmeye devam ediyorlar.Bugün MHP İlçe Teşkilatı başkan ve yeni yönetimine başarılar diledi.

CHP İlçe Başkanı İbrahim Orhan Bodancı; “Sizleri yeni yapmış olduğunuz seçim sonrası yeni başkanımıza ve yönetim kuruluna başarılar dilemek ve hayırlı uğurlu olsun demek amacıyla partinizi ziyaret ettik.

Başkan Bodancı; “Bugün sizleri, yeni yapmış olduğunuz ilçe kongresi sonucunda yeni seçilmiş başkanımıza ve yönetim kuruluna hayırlı uğurlu olsun demek ve başarılar dilemek amacıyla partinizi ziyaret ettik. Yeni başkan diyorum aslında daha önceden de başkandı ama bizim için fark etmez yeniden seçildi ve o yüzden yeni başkan diyorum. Bizler siyasi fikir olarak belki ayrı fikirleri savunuyor olabiliriz ancak sosyal hayat ve günlük yaşantımızın içinde hepimiz birbirimizle beş vakit görüşen insanlarız. Her şey her zaman siyaset değildir diye düşünüyorum. Dostluklar bakidir ve daha değerlidir. Bu doğrultuda Milliyetçi Hareket Partisi’ne Ünye, Ordu ve Türkiye’de bundan sonra ki girecekleri siyasi mücadelelerde üstün başarılar diliyorum” dedi.

“ Birlikte Çalışmamız Gerekiyor”
MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can ise bir çok konuda iktidara eleştirilerde bulundu. İktidarın yanı sıra sivil toplum örgütlerinin iktidarın yanlışlarını dile getirmediği ve kent konseyinin kentin meselelerinden uzak olduğunu savundu.

Can konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Öncelikle sayın başkanıma bu nazik ve naif düşüncesinden, davranışından dolayı, Cumhuriyet Halk Partisinin başta hanımefendiler olmak üzere yönetimde görev alan birbirinden kıymetli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ünye’de gerçekleştirmiş olduğumuz kongreyle dün olduğu gibi bugünde partimizi temsil etmeye devam ediyoruz. Bizlerde sizin almış olduğunuz görev ve sorumluluk dileklerinde aynı fikirde olduğumuzu iletmek isterim. Yerelde öncelikle birlikte olma zaruretimizin olduğunu belirtmek isterim. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil Ünye’de hem siyasi partilerin tamamında, sivil toplum örgütlerinin tamamında arkadaşlarımızla birlikte Ünye’ye dair özlemlerimizi, isteklerimizi hep birlikte el ele çalışmamız gerektiği inancını taşıyorum.

Belediye Başkanları “Evet Yanlışmış Bu İş” Diyebiliyor
Büyükşehir yasa tasarısının Ordu’muza uygun olmadığını daha doğrusu yasanın geneli itibariyle baktığımızda Türkiye’nin hiçbir büyükşehrine uymayacağını, tamamen yerele yönelik bir hizmetten öte merkezi bir bakış açısıyla bu işin devam edeceğini, merkezi daha evvel tek iken şimdi 30 tane ayrı merkez tarafından idare edileceğini ifade etmiştik. Sizlerde bunları söylemiştiniz. Bugün Belediye Başkanı olan arkadaşımız ve kadrosu, onlarda bugün ‘evet yanlışmış bu iş’ diyebiliyorlar.

Ünye’nin Kayıplarını Hep Bir Araya Gelerek Düzeltebiliriz Ama…
Bugün Ünye’nin kayıplarını hep bir araya gelip düzeltebilir miyiz? Bence düzeltebiliriz ama burada önemli olan niyet. Belediye Başkanına da mesaj iletmek istiyorum. Seçilmiş olduğu siyasi parti elbette kendisinin siyasi partisidir, saygımız olur. Birlikte yürüdüğü arkadaşlarıyla ahde vefa duygusu içerisinde davranış sergileyecekse elbette ona da saygımız olur ama asla unutmamalı ki Ünye’nin tamamının Belediye Başkanı, siyasi partiler başta olmak üzere Ak Partiye oy vermeyen arkadaşlarında düşüncelerini temsil eden, sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelmek lazım. Asgari müşterekte buluşarak Ünye’nin çözülmemiş problemlerine daha ciddiyetle, daha ehemmiyetle sarılarak, bir yerlerden ses getirilerek bu işlerin çözüleceği inancını taşıyorum.

9 Ay Biz Sustuk, Artık Ünye Konuşsun
Bazen vatandaşlarımız ‘muhalefetin yeterince sesi çıkmıyor’ gibi eleştiriler zaman zaman geliyor. Buradan hemşehrilerimize sesleniyorum, ehemmiyetle bizi takip etsinler ama bizimle birlikte iktidar temsilcilerini çok daha fazla takip etsinler ve bunlarla birlikte sivil toplum örgütlerini de çok ciddi anlamda takip etsinler. Sivil toplum örgütlerinin iktidarla birlikte olmaları elbette çok güzel ama eğer o iktidarla birlikte olurken, iktidarın eksiğini söyleyemeyen sivil toplum örgütleri varsa, onun temsilcileri varsa, lütfen onlarında uyarılması gerekliliğini kendilerine ifade etsinler. Biz teşkilat olarak her yeni iktidara 7-8 aylık çalışma süresi, planlama programla süresinin tanınması gerektiğine inandığımız için 9 ay sustuk. 9 ay biz sustuk, artık Ünye konuşsun, eksiklikleri konuşsun.

40 Trilyon Paranın Hesabını Kim Verecek?
Aynı yola aynı davaya hizmet ettiğini söyleyen iki insanın bugün birbirleriyle anlaşamamaları, bugün birbirleriyle yetki devri yapamamaları Ünye’nin kaybı. Ünye belediye Hizmet binasının yanında ki park alanını Büyükşehir Belediyesi alabiliyor. Ünye’nin kiraladığı yazıcılar petrolü, Büyükşehir Belediyesi alabiliyor. Ünye’de ki limanı, müktesebat hakkı saklı kalmak diye Ünye Belediye başkanı imzalamadan el koyabiliyor. Otoparkını Çamlığını şurasına burasına el koyuyor. 20’de 20 yaptık diye sevindiniz. 76 Trilyon bütçesi olan bir ilçeydik. 2014 yılında 18 mahalleye 76 trilyon bütçesi vardı. Bu bütçe 39 trilyona düştü. 40 trilyona yakın para gitti ve bu 39 trilyonla 18 mahalleye değil 85 mahalleye hizmet edeceksiniz. Belediyelere hasbelkader para geliyordu, 59 köye KÖYDES’ten hizmet alınıyordu oda yok. Kaybolan 40 trilyon paranın hesabını kim soracak. 40 trilyon paranın hesabını da kim verecek? Büyükşehir verecek. Peki, 1 yıllık zaman dilimi içerisinde 40 trilyon Ünye’ye ve köylerine dağıldı mı dağılmadı mı? Bunu biz soralım ama lütfen sivil toplum başkanları ve temsilcileri, Ünye’nin geleceği ile ilgili söz hakkı olduğuna inanan herkes sorsun.

Kent Konseyi, Ünye’nin Meselelerinden Uzak
Birlikte yönetim anlayışıyla kent konseyinin kurulmasında öncelikle Belediye Başkanını tebrik ettik ama maalesef kent konseyinden de ses çıkmıyor. Kent konseyinin yürütme kurulu toplantıları tamamen içe kapalı ve Ünye’nin meselelerinden uzak konularla geçiyor. Buradan kent konseyine de, kentin meselelerinin gündeme getirilmesi noktasında da göreve davet etmek istiyorum.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-