eskort samsun

ÜNYENETHABER

“YUNUS EMRE HEYKELİ DOĞRU YERDE KONUMLANDIRILMALI”

“YUNUS EMRE HEYKELİ DOĞRU YERDE KONUMLANDIRILMALI”
28 Mart 2022 - 17:57

Ünye iskele girişindeki parkta bulunan Yunus Emre heykelinin yer değişikliği talebi olumlu karşılanırken, Ünye Turzim İşletmeciler Derneği belirlenen yeni alanın seçiminin yanlış olduğunu belirtti.

UNTİD Başkanı Adnan Sobi, sosyal medya hesabında Yunus Emre heykelinin yer değişikliği noktasında olumsuz görüşlerini dile getirdi. Başkan Sobi, UNTİD ve turizmciler olarak yeni düzenlenen peyzaj alanının tam ortasına heykelin taşınması ortasında fikir birliği içinde olduklarını ve çalışmaya da bu yönde öneride bulunduklarını belirterek, yeni belirlenen alanın lokasyon olarak uygun bir yer olmadığını ifade etti. Başkan Sobi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde; “Tarih, Kültür ve Turizm Kenti ÜNYE ‘mizin manevi değeri olan Yunus Emre Heykeli bulunduğu yerden taşınacağı yer, yeni düzenlenen peyzaj alanının tam ortası olması yönünde ÜNTİD ve turizmciler olarak belirlenmişti. Heykellerin yerleştirilmesindeki asıl amaç, bulundukları lokasyon, peyzaj ve meydan gibi alanların en görünür ve görkemli yeri olan merkezi noktaları ön plana çıkarmaktır.

Ancak, Ordu Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi maalesef Ünye’nin kent vizyonunu ve turizm kimliğini yok sayarcasına yanlış yere konumlandırmak için hazırlık yapmaktadır.

Eğer bu alanın orta kısmı değil de kaldırım kenarına koyulacaksa neden masraf edilip eski yerinden alınıyor.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-