eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİ YILIN İLK KARARLARI ALINDI

YENİ YILIN İLK KARARLARI  ALINDI
07 Ocak 2015 - 11:55

 

Meclisin 2015 yılında da tatil yapmaması kararlaştırıldı.  

BLD_6895 (1) BLD_6925 (1) BLD_6967 (3)

 

Yılın İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ünye Belediye Meclisi, 2015 yılının ilk toplantısını belediye meclisi toplantı salonunda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığında gerçekleştirdi.

Ocak ayı olağan meclis toplantısında 11 gündem ve 2 gündem dışı madde görüşülürken imarla ilgili 4  madde incelendi. Maddelerden 2’si kabul edildi, 2’si ise imar komisyonuna havale edildi.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Çamyar, öncelikle personel sayısı ile ilgili “Son günlerde özellikle personel sayımızla ilgili bazı eksik bilgiler var. Kamuoyunda ve 31Aralık tarihi itibari ile biten sözleşmelerimizin yenilemediğimiz bölümleri var.

Son personel sayımız 458 civarında idi. 31 Aralık tarihi itibari ile Atatürk parkındaki ve Parkmetre, park bahçe, destek hizmetlerindeki taşeron işçilerimizin bir bölümü ile sözleşme yenilememek sureti ile 15 Ocak tarihi itibari ile emekliye sevk edeceğimiz kadrolu işçilerimizi de düştüğümüzde personel sayımızı 323’lere sabitlemiş olacağız” dedi.

‘Çalışanlarımızı Mağdur Etmeyeceğiz’

Başkan Çamyar, konuşmasının devamında Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nin durumu ve çalışanları hakkında detaylı bir açıklama yaparak, “Atatürk parkıyla ilgili bir yorumları ortadan kaldırayım. Ay sonuna kadar Büyükşehir Belediye Meclisimiz Ocak 15’te burayla ilgili karar alacağı için idari işlemler tamamlanmadığı için, Büyükşehir’e devir işlemleri yasal prosedür yerine getirilmedi. Biz hem kafeteryada, otoparkta sayımızı azaltmak suretiyle en azından burayı açık tutalım şekliyle varmış olduğumuz fikir birlikteliğimize ay sonun da Atatürk Parkından tamamen çıkmak suretiyle yerine getirmiş olacağız. Burada çalışmayı bundan sonra Ordu Belediyemizin şirketi olan ORBEL A.Ş devir alacağı için çalışanlarımızın büyük bir bölümü mağdur edilmeyecek. Çünkü biz, çalışanlarımızla hep şunu paylaştık, ajandalımızda yığınla iş talebi olmasına rağmen biz nitelikleri tutan arkadaşlarımıza öncelikle Büyükşehir’in farklı birimlerde değerlendirmek suretiyle onları mağdur etmeme noktasında gayret sarf ettik. Çalışanlarımızın tamamı bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz, onlara o gözle baktık. Mağdur etmeyelim anlamında ki ilkemiz tavrımız devam ediyor. Parkmetredeki çalışan arkadaşlarımızla ilgili de dün ORDBEL genel müdürümüzle görüşme yaptığımızda aynı şekilde parkmetre uygulamasını Ünye de Büyükşehir tarafından devam ettireceği, dolayısı ile çalışanlarımızda bu anlamda mağdur edilmeyeceği bize ifade edildi. Bizim parkbahçe ve destek hizmetlerde çalışan personelimizin bir bölümünü de OSKİ ye yönlendirdik” diye konuştu.

Ünye Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında görüşülen konular ise şu şekilde oldu:

-2014 yılı gelir ve giderlerini denetlemek üzere denetim komisyonu oluşturuldu, komisyona Enver Çakır, Zekai Baş ve Serkan Güney seçildi.

– Toplantıda bu yıl ki tatil durumu görüşülerek meclisin 2015 yılında da tatil yapmaması kararlaştırıldı.  

Çöplerin önümüzdeki dönemde yer altına alınması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

– Ünye Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, birçok ünlü markayla iletişime geçerek ihtiyaç sahibi vatandaşlar ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında talepte bulunuldu.

– Ünye Belediyesi adına oluşturulan Ün-Bel şirketinin ihalelere girebilmesi, bunun içinde bankalardan teminat mektubu alabilmesi için meclis kararı gerektiği konusu görüşülerek onaylandı.

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, meclis toplantısı gündem dışı bölümünde, Ünye’ye kampus alanı yapılmak üzere verilen 340 dönümlük arazi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kampüs Alanı için 24 Aylık Süre Doluyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kampus alanı yapılmak üzere 2013 yılı şubat ayında verilen Yazkonağı Mahallesi’ndeki 340 dönümlük arazinin tahsisin gerçekleşmesi için 24 aylık verilen sürenin önümüzdeki ay dolduğunu hatırlatan Başkan Çamyar, üniversite alanına ilişkin imar planı onaylaması talebi Ünye Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında görüşerek, Büyükşehir Meclis Toplantısında gündeme dışı olarak görüşülmesi kararını aldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; konuya ilişkin “Üniversite alanı Ünye’de uzun süredir konuşulan konulardan biri, burayla ilgili arkadaşlarımız yoğun bir gayret ve çaba gösterdiler, biz kendilerine teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana biz bunu kendimize bir yol haritası koyup mutlaka bu işi bitirmeliyiz diye hareket ettik. Biz buranın işlemini önümüzdeki Büyükşehir Meclisinde gündem dışı olarak ele alıp bitirdiğimiz takdirde süre ve işlemleri sona erdirmiş oluyoruz. Üniversite alanı ile ilgili yoğun bir yazışma trafiğinin ardından bu şekle gelmiş oldu. Biz burada günü kurtaralım şekli ile hareket etmedik.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-