eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİ MÜFTÜ BAŞSAN UMRECİLERİ UĞURLADI

YENİ MÜFTÜ BAŞSAN UMRECİLERİ UĞURLADI
10 Mart 2015 - 1:37

 24 günlük 4. Tur Umrecilerimiz Kutsal Beldelere Uğurlandılar

as

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2015 yılı umre organizasyonu kapsamında  Ekonomik 24 günlük 4. tur umreciler için Ünye Müftülüğümüz tarafından 09 Mart 2015 Pazartesi günü Ünye Cumhuriyet meydanında uğurlama programı düzenlendi.

Umrecilerimiz için düzenlenen programa Ünye Müftüsü Vedat BAŞSAN, Belediye Başkan Yardımcısı Murat OCAK, Müftülük Murakıbı Mustafa OCAK, Müftülük Şefi Hakan SERÇE, Müftülük Daire Personeli, din görevlileri vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Program, din görevlileri Adem KUŞCU, Yusuf OKUYUCU, Hamza GÜNEŞ, Seyfettin BULAT, Mücteba Ramazan ATAR ve Mehmet KURU’nun söyledikleri ilahiler ile başladı.

İlçe Müftüsü Vedat BAŞSAN ise umrecilere hitaben Lebbeyk sözleri ile başladığı konuşmada ‘’Rasülüllah s.a.v Kur’anı, İslamı anlattığı ve sahabenin yaşadığı beldelere gidiyorsunuz. Allah ve Rasülü buyuruyor ki: ‘’Umreye ve Hacca giden insanlar Allah’ın evinin ziyaretçileridir. Müminlerin Allah’a gönderdikleri temsilcilerdir. Eğer umreye ve hacca giden kardeşlerimiz Allah’a dua ederlerse Allah onların dualarını kabul eder. Eğer Allah’tan bağışlanmayı dilerlerse Allah onları bağışlar. Duaların ve istiğfarların kabul olduğu mübarek beldelere gidiyorsunuz. Hem bizler için, hem kardeşlerimiz için hem de Ülkemiz için dua ediniz. Gidişiniz ve dönüşünüz birbirinden farklı olsun. Bizlere oraların kokusunu ve hasretini getiriniz’’ dedi.

Programda Çömlekçi Mahalle Camii İmam Hatibi Mücteba Ramazan ATAR’ın okuduğu aşr-ı şerifin ardından ilçe müftüsü Vedat BAŞSAN’ın yaptığı dualarla birlikte umreciler ilahiler eşliğinde otobüslere binerek kutsal beldelere hareket etmek üzere yola çıktılar.

Ordu’dan 78, Ünye’den 80 umreci gurubu Din Görevlisi Yavuz Selim Camii İmam Hatibi Süleyman GÜNER ve Garaj Yeni Camii Müezzin Kayyımı Aziz ERTEPE nezaretinde saat 10.00’da Ünye Cumhuriyet Meydanından Çarşamba havalimanına, aynı gün saat 16.00’da ise Çarşamba havalimanından Cidde (Mekke) ye uçacaklar.

Ekonomik 24 günlük 2. tur umreciler 02.04.2015 tarihinde Medine’den 20.55 uçağı ile Türkiye’ye dönüş yapacaklar.

xx

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-