eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yeni Kimlikler İçin Herşey Hazır

Yeni Kimlikler İçin Herşey Hazır
11 Mart 2015 - 3:41

DSCN8851

Yeni çipli kimlikler için vatandaş gün sayarken kimliklerin ilk olarak hangi ilde dağıtılmaya başlanılacağı da belli oldu..

2015 yılında yeni kimlikler dağıtılmaya başlanacak..İçişleri Bakanlığı’nın yeni kimlik kartlarının dağıtımına başlıyor. Kartların dağıtımı ilk olarak Kırıkkale’de yapılacak.

Yeni kimlik kartları, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkan vermeyen üst düzey güvenlik unsurlarıyla dikkati çekiyor. 1 GB’ye kadar veri depolayabilecek akıllı kartlarda parmak, damar ve avuçiçi izi gibi kişiye özel bilgiler yer alacak.

Yeni kartlar, başka birinin eline geçerse dahi kullanılamayacak ve anında bloke edilecek. Bu kartların kopyalanması ya da üzerindeki verilerin değiştirilmesi mümkün olmayacak.

27431

Ünye Nüfus Müdürü Fahri Çoban, yeni kimlikler için bütün hazırlıkları yaptıklarını belirti.Sayın Çoban yeni kimlik uygulamasına bu yılın ikinci yarısından sonra geçilebileceğini ve ilk olarak bu uygulamanın Kırıkkale’de yapılacağını söyledi.Daha sonra sırasıyla 7 bölgede, 7 ilde  yeni kimlik uygulaması yapılacak.Çoban vatandaşımızın memnuniyeti için personelimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar, bu konuda müsterihiz dedi.

 

 

Kartlar vatandaşa 15 liraya mal olacak

Kredi kartı büyüklüğündeki yeni kimlik kartı, Hastane, eczane, okul, emniyet ve bankalardaki sistemlere entegre olabilecek ve bu sayede birçok işlemde vatandaşa kolaylık sağlayacak.

Vatandaşlar, kimlik kartlarını almak üzere mektup veya muhtarlık askı listeleri ile randevu verilerek kart düzenleme merkezine davet edilecek. Kart, kapalı zarf içinde PIN ve PUK koduyla birlikte kişiye kargo veya postayla teslim edilecek.

Kartlar vatandaşa 15 liraya mal olacak, 10 yıl boyunca kullanılacak. Yeni kimlik kartları, E-İmza olarak kullanılabilecek, e-devlet kapısından sunulan hizmetlere bu kartlar vasıtasıyla kolayca ulaşılabilecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-