eskort samsun

ÜNYENETHABER

YENİ DERNEĞİN YAPTIRIMI YOK…VİDEO

YENİ DERNEĞİN YAPTIRIMI YOK…VİDEO
19 Şubat 2015 - 7:41

YENİ DERNEĞİ TANIMIYORUZ

1

Ünye’de bir dönem faaliyet gösteren ve yeterli üye sayısı olmadığı için kapanan Fırıncılar Kooperatifi ve Fırıncılar Odası’nın son Başkanı Cavit Arslan, geçtiğimiz hafta Ünye’de açılışı gerçekleşen Ekmek Üreticileri Federasyonu Bölge Başkanlığı ve Karadeniz Unlu Mamulleri Ekmek Üreticileri Derneği’nin ekmek fiyatı ile ilgili tutumunu eleştirdi.
Cavit Arslan; “Ekmek 1 TL’ye satılacakmış, 1 TL’nin altında satanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarmış. Ben eski Oda Başkanı olarak fırıncı arkadaşlarımı uyarıyorum. Bu derneğin bu tutumu kesinlikle ticaret kanununa aykırıdır” dedi.
Ünye’de geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleşen Ekmek Üreticileri Federasyonu Bölge Başkanlığı ve Karadeniz Unlu Mamulleri Ekmek Üreticileri Derneği’nin ekmek fiyatı ile ilgili değerlendirmelerine, ilçede bir dönem faaliyet gösteren ve yeterli üye sayısı olmadığı için kapan Fırıncılar Kooperatifi ve Fırıncılar Odası’nın son Başkanı Cavit Arslan’dan tepki geldi.
“Biz toplum yararına kurulan dernek ve odalara karşı değiliz, ancak yasa dışına çıkmalarına karşıyız” diyen Cavit Arslan, “Bizim fırıncılar olarak bağlı olduğumuz bir Federasyonumuz var ve Ünye’de bunun bir kolu olarak Fırıncılar Kooperatifi ve Fırıncılar Odası vardı. Ancak yeterli üye sayımız olmadığı için kapatma durumunda kaldık. Biz Oda olarak faaliyet gösterdiğimiz dönemde, şu an kurulan federasyonun bölge başkanlığı ve dernek temsilciliğinin anlattığı gibi bir yaptırımımız yoktu” dedi.

 

Derneğin bu tutumu ticaret kanununa aykırı –

Ekmek Üreticileri Federasyonu Bölge Başkanlığı ve Karadeniz Unlu Mamulleri Ekmek Üreticileri Derneği’nin ekmek fiyatının 1 TL’ye satılması gerektiği ve altında satanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacakları yönündeki açıklamalarını eleştiren Cavit Arslan, “Biz zorla bu fiyata ekmek satacaksın diyemiyorduk. Ekmek 1 TL’ye satılacakmış, 1 TL’nin altında satanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarmış. Ben eski Oda Başkanı olarak fırıncı arkadaşlarımı uyarıyorum. Bu derneğin bu tutumu kesinlikle ticaret kanununa aykırıdır” diye konuştu.

– Derneği kuran ve yandaş olanları kınıyorum –

Babadan bu yana 40 yıllık fırıncı olduğunu, ekmeği vatandaşa ucuz sattığını ve satmaya da devam edeceğini vurgulayan Arslan, şu anki ekmek fiyatlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Vatandaş şu anda bakkal, marketlerden ve diretmeli bakkallara ekmek veren fırıncılardan alıyor. Ancak benim gibi bakkallara ekmek vermeyen fırıncılar olarak biz ekmeği her zaman 50 kuruşa satarız. Çünkü maliyeti 50 kuruşun altındadır. Ünye’de gayet modern ve hijyenik ortamlarda ekmeğini üreterek 50 kuruşa satan fırıncılarımız var. Bunlar gidip 50 kuruşa markete veya bakkala ekmek vermek yerine, direk halka 50 kuruşa sunuyor. Ben bu derneği kuran ve bu derneğe yandaş olan arkadaşlarımı kınıyorum. Bu dernek kesinlikle Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun nezdinde değil, karşısında bir dernektir. Babadan bu yana 40 yıllık fırıncıyız, biz yine ekmeği vatandaşa ucuz satmaya devam edeceğiz.”

– Derneğin denetim yaptırımı yok –

Fırınlarla ilgili denetimlerin Ünye Toplum Sağlığı Merkezi, Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ünye Belediyesi’nin denetleyebileceğini belirten Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz Ünye’deki tüm fırınlarımızı hijyenik ve modern bir şekle getirmiştik. Ünye’deki fırıncıların Ordu ve Samsun’daki fırınlardan daha hijyenik koşullarda ekmek ürettiğine inanıyorum. Ancak aksi bir durulma karşılaşıldığında dernek veya federasyon kanalı ile değil, Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ünye Toplum Sağlığı Merkezi kanalı ile yasal yaptırımlar uygulanır. Derneklerin böyle bir yaptırımı olamaz”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-