eskort samsun

ÜNYENETHABER

YARINLAR BİZİM(DİRİLİŞ)

YARINLAR BİZİM(DİRİLİŞ)
23 Ocak 2015 - 16:59

DİRİLİŞ

DDD

Ünye’de değişim rüzgarları esmeye başladı ,bunu gözle görür duruma geldik ve toplum olarak moralimiz yükseldi. .Hepimizin bildiği gibi Ünye’de özellikle  seçimlerden sonra Büyükşehir kabusu ve onun getirmiş olduğu kanuni haklarla birlikte gelişen basiretsiz bir siyaset ve idareci algısı vardı.Ve bu durum kamuoyununda rahatsızlık yarattı.

Peki ya bu kısa sürede ne değişti de Ünye Ayağa kalktı,kısaca Enver Yılmaza karşı dik durmaya başladı.

Son zamanlarda yerel yönetimin çalışmalarını,  uygulamalarını yakinen takip ediyoruz ve memnunluk verici gelişmeler yaşıyoruz.Artık gözle görünen nokta şu, ilk baştaki şaşkınlık ve endişe atıldı ,enkaz edebiyatı bitmiş yerine ne yaptığını bilen ayakları yere basan ve tuttuğunu koparan bir idare ve siyaset anlayışı geldi.

Enver Yılmaz dediği dedik çaldığı düdük misali bir adam gibi gösterildi bizlere,Ünye’nin başına çöken bir kabus olarak lanse edildi ,korku yönetimi algısı oluştu kamuoyunda ve Ünye’de bütün umutlar bu adamdan bize hayır gelmez diye bitti ,karamsarlık başladı .

Bize farklı gösterilen Ünye’ye hiç bir faydası olmaz denilen ,hatta  Ünye için satılık ilçe dediği kamuoyunda konuşulan bir adam ne oldu da değişti bir anda herkesten fazla Ünye’lim izlenimi  sergilemeye başladı.

.ER-GÜN’ lü günler başladı

Fazla değil her şey  2 ay önce Arif Ergün beyin Ak parti ilçe başkanlığına gelmesi ile başladı.Sayın Arif  Ergün ile beraber güçlü bir yönetim ,birleştirici ve şov yapan değil,l içraat yapan bir Ak pati çıktı ortaya.Tecrübe işi ele alınca parti içinde yaşanan kaos  ,kavgalar  ,küslükler bitti ve hasta adam ayağa kalkmaya başladı. Cesaretli ve güçlü günlerimize dönme inancımız arttı ve silkelendik.

.Enver Yılmaz siyaseti iyi bilen biri olarak ,siyasi boşluğu gören ve değerlendiren uyanık bir siyasetçi.

–Sayın İdris Naim Şahin bey ekarte  olduktan sonra , Ordu’nun iplerini eline alan  Başkan Yılmaz  istediği gibi at oynatmaya başladı,çünkü karşısında duracak adam yoktu ,herkes yalaka ve  şirin görünme moduna geçmişti,Sayın Büyükşehir Başkanı’da biraz ağlayana emziğe şeker sürüp geri yolluyordu.Ama tekrar birlikte duruşumuzu görünce , pabucun pahalı olduğunu anlamışa benziyor ki son zamanlardaki dönüşler umut verici.

.Siyasetin okulu denilen Ünye belkide tarihinde ilkez  bir abisiz ve başsız kaldı.

–Ünye her zaman ilçe olmasına rağmen siyaset ve güç olarak Ordu’nun önünde yer aldı,içinden mutlaka millet vekili ve bakanlar çıkardı,Ankara’da lobisi olan bir şehirdi.Ve bu güç Ordu il olmasına rağmen onları eziyordu,hele bizde birbirimize düşünce Ordu bayram etti ekmeğine yağ sürdük bazılarının.Allah’tan Sayın Numan Kurtulmuş Beyin gayretleri ile  küçük bir manevrayla bu gücü  tekrar kazandık.Artık bu gücü memleket adına kullanmak ve idare etmek uyumlu bir çalışma ile iki başkana kalıyor.

.Kimliğini bulan bir siyaset başladı.

–Bazen insanlar düşmanlarının aslında  yanı başında ,hataları da kendi içinde arasalar bazı şeyler daha kısa zamanda ve doğru olarak çözülür.Kısacası Ünye siyaseti son dönemlerinde başsız kalmanın verdiği boşluk,onun verdiği rahatlık ve elinde bulundurduğu gücün verdiği şımarıklıkla  ben oldum havasında yönetiliyordu ama kral çıplaktı bunu kimse söylemiyordu.Tecrübe ile kaybedilen siyasi kimlik geri kazanıldı.

Bir gazeteci olarak değil ,Ünye’li bir vatandaş olarak bu yazıyı yazıyorum.Ünye çok zaman kaybetti,çok vaatli ama boş günler yaşayan siyasetten bıktı,artık birlik  olmanın ,değerlerimizi küçük menfaatler uğruna kaybetmemizin ,gücümüzü göstermemizin zamanıdır.

Buradan Ünye’nin tekrar güzel günlerine döneceği sinyalini veren Sayın Ak parti ilçe Başkanına Arif Ergün beye ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar beye ,son bir haftada bize yaşattıkları  umut verici gelişmelerden dolayı teşekkür ediyorum . Ünye sevdalısı olarak başarıların devamın geleceğine, kısa sürede sergilenen siyasi duruşa bakarak umutla ve güvenle söyleyebiliyorum.

saygılar

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-