eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bugün Mevlit Kandili

Bugün Mevlit Kandili
01 Ocak 2015 - 10:10

Ünye Müftü Vekili Hakan SERÇE 2015 yılı Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

hakan-serce12346654

SERÇE mesajında: 2 Ocak 2015 Cuma gecesi âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyaya teşriflerinin yıldönümüdür. Bu gece vesilesi ile tüm camilerimizde bay ve bayanlara yönelik olarak düzenlenecek çeşitli programlarla Peygamber Efendimiz’in doğum günü olan Mevlid Kandili idrak edilecektir.

Sevgili Peygamberimiz, Yüce Rabbimizin insanlığa gönderdiği en son elçidir ve bütün bir insanlık için onun nübüvveti karanlıklardan aydınlığa, zulmetten nura geçişin iftihar vesilesi olmuştur.

Efendimizin doğumu, içinde yaşadığımız dünyanın akışını değiştirmiş ve onun tebliğine kulak veren herkes hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve bundan sonraki gidişatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşamıştır. Onun rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlâkî örnekliği bütün insanlık için umut vaat etmeye devam etmektedir. Bu kıyamete kadar da devam edecektir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sas) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle vurgulamak gerekir ki, bu aziz ve mübarek günlerin feyz ve bereketinden istifade ederken içimize yönelmek ve nefis muhasebesi yapmak, özeleştiriden kaçınmamak, insanlık nezdindeki görev ve sorumluluklarımızı hatırlamak, tarihten ders almak ve iyi, doğru ve güzelin timsali olma yolunda azmimizi yenilemek, hepimiz için bir huzur ve sükûn vesilesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasına kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan diliyor, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve tüm İslâm Âleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-