eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yabani Hayvanlar İçin Doğaya 1,5 Ton Yem Bırakıldı

Yabani Hayvanlar İçin Doğaya 1,5 Ton Yem Bırakıldı
17 Ocak 2015 - 10:50

Vali İrfan Balkanlıoğlu

DSC_3182

Ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Ulubey-Sayacabaşı mevkindeki Kurşunçal ormanlarında gerçekleştirilen yem bırakma programına, Vali irfan BALKANLIOĞLU, Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN, Milli Parklar Samsun 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık KILINÇER, Milli Parklar Ordu Şube Müdürü İshak YILMAZ, Orman İşletme Müdürü Sedat KAYGISIZCAN ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yaban hayvanlarının olumsuz kış şartlarında açlığa bağlı ölümlerinin önüne geçmek, besin zinciri halkasını korumak yırtıcı ve insanlara zarar verecek yaban hayvanlarını yerleşim yerlerinden uzak tutmak, ağır kış şartlarının yaban hayatına olumsuz etkilerini en aza indirmek maksadıyla hazırlanan  yaban hayatı destek planları programında yemleme çalışmaları yapıldı.

“1.5 Ton Yem Doğaya Bırakıldı”

            16 Ocak 2014 tarihi itibari ile 1,5 ton yemin doğaya bırakıldığını söyleyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Yoğun kar yağışı bölgemizde özellikle rakımı 500 metrenin üzerindeki tepelerde çok fazla kar yığıntılarına yol açtı. Bu nedenle buralarda yaşayan  ve yoğun kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlarımız için  yemleme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Biz doğaya yem bırakma programını, doğada aç kalan hayvanlara karşı insanların dikkatini çekmek için yaptık” dedi.

“Hayvanların Hayatı Kurtulabilir”

Vali BALKANLIOĞLU, “Eline tüfeği alan dağlara çıkıyor.  Buradaki hayvanları öldürülebilir canlılar olarak görüyorlar.  Bu hayvanlarında en az bizim kadar bu dünyada yaşamaya hakları var.  Dolayısıyla bu canlılara yiyecek gözüyle bakmak yerin,  onlara yardım edilmesi gerektiği konusunda dikkat çekmek istedik.  Herkes  bizim yaptığımız yemleme çalışmasını yapabilir.  Ormanda herhangi bir yere girip birkaç balya saman, birkaç çuval yem atılabilirse binlerce hayvanın hayatı kurtulabilir” şeklinde konuştu.

“Onların da Yaşam Hakkı Var”

“Başta avcı arkadaşlar olmak üzere ve diğer vatandaşlardan ricam bu hayvanlara zarar vermek yerine yem yardımında bulunmaları, karlı bölgelere gidip saman atmalarıdır” diyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU,  “Orman Teşkilatını da kutluyorum. Orman Müdürlüğünde de orman hayatı korunsun diye  projeler var. Bu yemleri de onlar verdiler. Amacımız, kış şartları nedeniyle aç kalan yaban hayvanlara yardımcı olabilmek. Benim de evimde kedim var. Bu nedenle onların da can taşıdığını,  acı çektiklerini canlı  olarak şahit oluyorum. Onların da yaşam hakkının olduğunun bilincinde oluyorsunuz” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

30 Ton Yem Doğaya Bırakılacak

Yem çalışmaları kapsamında bugüne kadar toplam 3 ton yem doğaya bırakılırken, kış döneminde 30 ton yemin doğaya bırakılması planlandı.

Diğer taraftan, iklim koşullarının kötü olduğu dönemlerde yemleme çalışmalarına devam edileceği belirtilerek, vatandaşların sokak hayvanları için uygun noktalara yiyecek bırakmaları, yada Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim etmeleri  istendi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-