eskort samsun

ÜNYENETHABER

VEKİL ADAYLIK ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

VEKİL ADAYLIK ÜCRETLERİ AÇIKLANDI
05 Şubat 2015 - 6:35

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay

ak-partide-adaylik-ucretleri-belli-oldu_m11 (1)

, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) aldığı kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Atalay, dün MKYK’da alınan kararları dile getirerek, “AK Parti olarak tüm seçim çevrelerinde seçime iştirak edeceğiz. Her yerde temsil ediliyoruz. Parti adaylarının tespit ve sıralamasında bütün seçimlerde olduğu gibi merkez yoklamasını esas aldık. Aday tespiti ve sıralamasını yapmış olacağız. Aday adaylık başvurusu 11 Şubat 2015’de başlayacak, 20 Şubat’ta bitecek. Bu başvurular genel merkez ve il teşkilatlarına yapılabilir.”

Yeni seçilen teşkilat mensuplarını da uyaran Atalay, “Burada önemli bir iki hususu özellikle kendi teşkilatlarımız için paylaşayım, onlara da buradan duyurmak isterim. Biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrelere (5.Olağan Kongreler) teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olan ve seçilenler için bu seçimde aday adaylığı söz konusu olmayacak. Yani bu kongrede il başkanı, ilçe başkanı, veya bunların yönetimlerinde kadın kollarında, gençlik kollarında görev alanlar aday adayı olmayacaklar. Olurlarsa, istifa ederlerse bunlar aday listelerine girmeyecekler. Bu kararlarımız bir kere daha hatırlatmak istedim.”

Aday adaylık başvurularında alınacak ücretler konusunda ise Atalay, “AK Parti’den aday adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin TL, kadın adaylardan 2 bin 500 TL, engellilerden ise hiç özel aidat başvuruda alınmayacak.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-