eskort samsun

ÜNYENETHABER

Valilik Kan Verdi

Valilik Kan Verdi
13 Mart 2015 - 14:06

Valilik Çalışanları Kızılay’ın Kan Bağış Kampanyasına Destek Verdi

IMG_4200

 

Ordu Valililiği ile Ordu Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kızılay tarafından Valilik hizmet binasında oluşturulan standda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına, Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN, Valilik birim müdürleri ve çalışanları katıldı.

Kızılay tarafından başlatılan kan kampanyası ile ilgili bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN, ”Ordu Valililiği ve Ordu Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle güzel bir kampanyaya imza attık. Dünyadaki son teknolojik gelişmelere rağmen kan yapay olarak üretilemeyen ve kaynağı insanda olan çok önemli bir husus. Kızılay’ımız uzun yıllardır bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor. Kızılay, insanları birbirine yakınlaştıran ve birbirlerine ihtiyacı olan çok önemli bir dayanışmanın göstergesi  ve % 60 oranında bir ihtiyacı karşılıyor. Yapmış olduğu kampanyalarla, insanları teşvik etmek suretiyle kanın güvenli bir şekilde alınmasını sağlayıp, bunu ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor” dedi.

“18-65 yaş arası sağlıklı olan insanlarımızın verecekleri destekler çok önemli” diyen Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN, ”Ülkemizin kendi imkanlarıyla olağanüstü halleri de dikkate alarak bu ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Bu yüzden de donör sayısının belli bir sayıya ulaşması ve belli periyotlarla da 3 ayda bir kan verme işleminin yapılması gerekiyor. Düzenlenen bu kampanyalarla da bir yoğunlaşma oluyor” şeklinde konuştu.

ERTEN, ”Mülki idare olarak Kızılay bize çok yakın bir derneğimiz. Hep iç içe birlikte olağan ve olağanüstü hallerde çalıştığımız bir dernek” diyerek, Kızılay’ı düzenlediği kan bağış kampanyası ve başarılı çalışmalarından dolayı kutlarken, kampanyaya destek veren Valilik çalışanlarına da teşekkür etti.

Ordu Kızılay Kan Merkezi, kan bağış kampanyası çerçevesinde  Ocak ayı içinde  yaklaşık 1.300, Şubat ayında 1.450, 13 Mart tarihine kadar ise 800 ünite kan topladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-