eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Balkanlıoğlu’ndan Yeşilay Mesajı

Vali Balkanlıoğlu’ndan Yeşilay Mesajı
02 Mart 2015 - 13:33

vali bb

Ülkemizde Mart ayının ilk haftası “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Derneği ilk olarak 5 Mart 1920 tarihinde alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımına karşı olanlar tarafından “Hilal-i Ahdar” adıyla kuruldu. Daha sonra Yeşilay adını alan dernek başta sigara olmak üzere, tüm uyuşturucu maddeler ve alkollü içkilerin kullanımına karşı mücadele vermektedir.

Alkol ve uyuşturucu, insan sağlığını en çok tehdit eden etkenlerden biri olmakla beraber aile ve toplum düzeninin bozulmasında çok büyük bir etkendir.

Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimini etkileyen her olumsuzluk geleceğimizi de olumsuz yönde etkilemektedir. Ülkemize faydalı, ahlaklı, zihinleri ilim ve irfan ışığıyla aydınlanmış gençlerin yetişmesi toplumumuzun olduğu kadar devletimizin de hedefleri arasında bulunmaktadır. Bu amacın doğrultusunda en büyük görev biz ebeveynlere düşmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyadaki en büyük sağlık sorunu sigara olarak öne çıkarken her 8 saniyede bir kişi, sigaranın neden olduğu hastalıklar sebebi ile hayatını kaybetmektedir. Günümüzde sıradan bir alışkanlık haline gelmiş sigara, bilhassa çocuklarımızın yanında içildiğinde sağlıklarını kötü yönde etkilemekte ve zarar vermektedir. Bu sebeple bulunduğumuz tüm ortamlarda “Dumansız Hava Sahası” kuralına riayet etmek hepimizin görevi olmalıdır.

Ebeveynler olarak bir diğer görevimiz ise alkol, uyuşturucu ve tütün mamüllerinden uzak durarak evlatlarımıza örnek olmaktır. Nasihatten ziyade davranışlarımızla çocuklarımıza bu yönde örnek teşkil etmek elbette ki daha etkili olacaktır.

“Yeşilay Haftası” vesilesi ile tüm halkımızın daha bilinçli ve alkol, uyuşturucu ve tütün mamüllerinden uzak durduğu bir gelecek diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-