eskort samsun

ÜNYENETHABER

VALİ BALKANLIOĞLU

VALİ BALKANLIOĞLU
30 Aralık 2014 - 16:43

ATAK Toplantısı Ünye’de Yapıldı

Kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla yapılan Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı (ATAK), Vali irfan BALKANLIOĞLU başkanlığında Ünye’de yapıldı.

Ünye Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen 2014 yılı Aralık Ayı değerlendirme toplantısına Vali irfan BALKANLIOĞLU, Vali Yardımcıları Niyazi ERTEN, Halil KARBUZ, Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur TOPARLAK, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet KOLOMOÇ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Murat KÜÇÜKOĞLU ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin GÜNDOĞDU katıldı.

Toplantı da bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Ünye ilçemizde gerçekleştirdiğimiz bu toplantının amacı Kaymakam arkadaşlarımızla istişarelerde bulunmak, arkadaşlarımızın görüş ve düşünceleri varsa onu dinlemek” dedi.

“Kaymakamlarımızdan değişik uygulamaları,  projeleri olan arkadaşlarımız oluyor.  Diğerlerinden farklı çözüm önerileri olan, ilçesinde farklı bir şeyler yapan arkadaşlarımızda bulunuyor. Bunların diğer arkadaşlarla paylaşılıp onlarında böyle faydalı ve güzel yapılan işlerden haberdar olabilmesi bizim için önemli” diyen Vali BALKANLIOĞLU,” Çok daha önemli ve ileri düzeyde görevler her zaman bizden istenecektir. Eğitim, sağlık, güvenlik, kültürel faaliyetler, vatandaşın devlet adına her türlü müracaat ve şikayetini kabul etme, buna çözüm bulma, gözetim, denetim, nezaret etme kurumlar arasında koordinasyon sağlamak görevimizdir” dedi ve vatandaşlarla iyi iletişim kurulması tavsiyesinde bulundu.

Kaymakamlara, “Sizlere bağlı olan kuruluşların düzgün çalışması sizin gayretinize bağlı” diyen Vali BALKANLIOĞLU, sağlık konusuna önem verilmesi gerektiğini belirterek, okullarda sağlık taramasının mutlaka yapılmasını, özellikle de ağız ve diş sağlığı ile evde sağlık hizmetleri kapsamında yaşlı ve engelli insanlarla yakından ilgilenilmesini istedi.

Taşımalı eğitim sisteminde saatin dolmasını bekleyen çocuklar için bir çözüm üretilmesini isteyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Kaç tane çocuğumuz bekliyor? Dağılma saatleri ne zaman? Bunları tespit edip, vakitlerini güvenli ortamlarda yapılacak etkinliklerle hoşça vakit geçirmelerini sağlamamız  gerekiyor” diye konuştu.

Turizm çalışmaları kapsamında tanıtım faaliyetlerine ağırlık verildiğini söyleyen Vali BALKANLIOĞLU, İlçelerde turizme yönelik çalışmaların yapılmasını, turizmde ön plana çıkabilecek yerlerin tespit edilerek tanıtım faaliyetlerine iştirak edilmesini ve Ordu-Giresun havalimanının açılmasıyla birlikte turizmde büyük bir hareketlilik yaşanacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler değerlendirildi.

Kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla yapılan Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı farklı İlçelerde gerçekleştirilecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-