eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali BALKANLIOĞLU

Vali BALKANLIOĞLU
14 Ocak 2015 - 13:50

“Ordu’yu Yönetenler” programın Konuğu Oldu

001

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Altaş TV’de yayınlanan “Ordu’yu Yönetenler” programın canlı yayın konuğu oldu.

Funda ALTAŞ ŞİMŞİT’in sunduğu programda soruları yanıtlayan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, 17 Haziran 2014 tarihinde Ordu Valiliği görevine başladığını hatırlatarak, Ordu’ya en iyi şekilde hizmet edeceğini belirtti.

“Bulunduğunuz yere hizmet etmek için orayı  tanımak lazım. Nasıl hizmet edeceğiz. Bunu bilmek gerekiyor. Türkiye’nin  her yerinde uzun yıllar Kaymakamlık ve Valilik  görevlerinde bulundum ve birçok tecrübe kazandım. Görevde bulunduğunuz yerde ne tür hizmetler insanları memnun ve mutlu eder, ne tür çalışmalar hizmet yerine geçer, bunları da tecrübeyle öğreniyoruz. Ancak, ne kadar bilgi birikimiz, donanımız olursa olsun bir hizmet etmek istiyorsanız orayı tanımanız gerekiyor. Bizlerde Ordu’yu tanımakla işe başladık” diyen  Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu,  dağınık bir coğrafyaya sahip. 19 tane ilçesi var ve  bazı ilçeler Ordu merkeze 2 saat uzaklıkta. Her bir ilçenin farklı beklentileri, farklı ihtiyaçları var. Ordu’yu bir sahil kesimi, bir de yayla kesimi  diye iki bölümden ibarettir diyebiliriz. İlçelerin tamamını gezerek incelemelerde bulunduk. Gördük ki, Ordu Türkiye’nin turizm potansiyeli yüksek, en güzel illerinden birisi. Hem insanları dinledikçe, hem de gezdikçe burada çok güzel çalışmaların yapılabileceğini gördük. Ekonomi fındığa dayalı. Fındık yoksa her şey kötü, fındık bolsa ve iyi bir fiyatı olursa her şey güzel. Geçen yıl yaşanan don olayından dolayı fındık az olmuş ve insanlar mağdur olmuşlar. Bundan dolayı Ordu, Türkiye’de çok fazla göç veren bir il. Fındığa alternatif ürünler peşinden koşuyoruz. Ordu’da ne yapılabilir araştırma içindeyiz” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu için diğer Karadeniz illerinin bir özeti diyoruz. Bu bizim tespitimiz değil, başka insanlarda bu yönde tespitte bulunmuşlar. Hem güzellikler, hem sorunlar anlamında. Bizler Ordu’yu tanımaya çalışıyoruz derken, diğer yandan da  Ordu’yu tanıtmaya da gayret ediyoruz. Bugüne kadar Ordu’da hiç görülmedik düzeyde ulusal medyayı Ordu’ya getirdik. Yavaş yavaş Ordu’yu Türkiye’nin ve Dünya’nın gündemine oturtmaya çalışıyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Ordu çok güzel, gezmeye, görmeye değer yerleri var diyoruz ama her türlü etkinlikte birbirimizi ağırlıyoruz. Halbuki Ordu’ya dışarıdan, hatta yurtdışından insanların gelmesi lazım. Bu güzellikleri bir keşfederlerse tiryakisi olacaklarına inanıyorum. Havaalanı yapılıyor diyoruz. Havaalanı yapılıyor ama kendiliğinden insanlar buraya gelmezler, iyi bir tanıtım lazım. İşte havaalanı bu avantajı sağlayacak. Dereyolu da bitecek. Zaman içerinde burası da turizmle tanışacak” dedi.

 2. Organize Sanayi Bölgesi ile Ünye ve Fatsa’da  yapılacak  Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgilide detaylı bilgiler veren Vali BALKANLIOĞLU, eğitim ile ilgili olarak da seviyenin  beklenenin altında olduğunu vurguladı.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor çabalamak lazım. Ordu’yu tanıtmak için çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Televizyonlar dahil, reklamlarla tanıtımlarla çok büyük katkı sağlanacaktır. İnsanlarımız, reklam yapmaya, tanıtım yapmaya pek fazla yanaşmıyor. Her şeyin ayağına gelmesini bekliyor. Ulusal kanallardaki program ekiplerini Ordu’ya davet ederek, tanıtıma yer vermeye çalışıyoruz. Türk Hava Yollarının ve deniz otobüslerinin yolcularına okuması için bıraktığı dergilerinde bile Ordu’ya yer verdirdik. Tanıtımın yereli veya ulusalı diye ayırmamak lazım. Her türlü tanıtım vasıtalarından faydalanmak gerekiyor.  Ordu’nun bu güzelliğini ne kadar tanıtabilirsek ne kadar çok insana bu mesaj giderse Ordu bundan çok fazla istifade edecektir.  Önceden havaalanımız yoktu yapılıyor. Ulaşım arterlerimiz bitince artık hiçbir mazeretimiz kalmıyor. Talep arzı doğuracaktır. Biz bunun çabasındayız Orduyu tanıtmak istiyoruz. Ordu gelecekte turizmde sesini daha fazla duyuracaktır” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-