eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Eğitimde Başarıyı Yakalamalıyız”

”Eğitimde Başarıyı Yakalamalıyız”
13 Ocak 2015 - 13:58

VALİ BALKANLIOĞLU

DSC_2919

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Ordu İli Eğitim Kurumları Değerlendirme Toplantısı” Fatsa ilçesinde yapıldı.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Fatsa Kaymakamı Mehmet YAPICI, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem CİNOĞLU, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Korgan, Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ile Okul Müdürleri katıldı.

“Ordu Eğitimde Hak Ettiği Yerde Değil”

“Ordu İli Eğitim Kurumları Değerlendirme Toplantısı”nın açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu’nun eğitimde hak ettiği yerde olmadığına dikkat çekerek, ”Ordu ili olarak eğitimde geri sıralardayız, bu  durum Ordu’ya yakışmıyor. Ordu’yu eğitim ve kültürde çok ileri bir il olarak biliyordum. Öyle olduğuna da inanıyorum” dedi.

“Gençlerimizi Vatanına, Milletine Bağlı ve Donanımlı Yetiştirelim”

Ordu Valiliği görevine  atandığında Ordu’yu daha yakından tanımak  amacıyla incelemelerde bulunduğunu, Ordu’nun en ücra  köşelerinde bile okuyan insanların  çıktığını ve bugün üst düzey görevlerde bulunduklarını  katılımcılarla paylaşan Vali BALKANLIOĞLU, ”En büyük zenginliğimiz genç nüfusumuz. Genç nüfusumuza çok iyi eğitim verebilir,  onları vatanına, milletine bağlı olmanın yanı sıra insani değerlerle de yükümlü,  donanımlı ve aynı zamanda kendine güvenen çok iyi insanlar olarak yetiştirirsek geleceğimiz kurtulabilir” diyerek, Steve  JOBS ve Bill GATES’i  örnek gösterdi ve “Kişilerin kendi buluşları ve zenginliği, aslında  o ülkenin zenginliğidir. Bizden de böyle insanlar çıkabilir. Neden çıkmasın? Bunlar eğitimin sayesinde, sizlerin sayesinde olur” diye konuştu.

“Çocuklarımız Okulda Öğretmenleri Örnek Alıyor”

Okulda çocukların öğretmenleri örnek aldığını belirten Vali BALKANLIOĞLU, ”Çocukların üzerinde  önemle durulmalı. Okulda saygınlık uyandıran öğretmenlerimiz  var. Çünkü, mesleğini ve öğrencileri seviyor ve  faydalı olmak istiyor. Bunu da öğrenciler biliyor” şeklinde konuştu.

“Eğitimde Başarı Sağlamak için Hedef ve Proje Olmalı”

“Eğitimde başarıyı sağlamak için hedefimiz, projelerimiz olmalı” diyen Vali BALKANLIOĞLU, “Hep birlikte seferberlik havasında, kaynaşarak projeler geliştirebilirsek çözüm  buluruz. Sadece binalarla çözüm olmuyor. Okul binaları ve donanımları  konusundaki gayretlerinden dolayı  Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz.  Şimdiye kadar 70-80 tane okul binaları yapılmış  ve tamamlanmak üzere açılışları yapılacak. Ordu merkeze 8 tane yeni okul binası, Fatsa ve Ünye’ye de 4’er adet yeni okul binası yapıldığı takdirde buralarda ikili eğitim ve   fiziki problem kalmıyor. Başarı bir yerde varsa karşılığında bir  emek var. Hiçbir şey tesadüfen olmuyor” dedi.

“Öğrenci, Veli ve Öğretmen İletişimi Çok Önemli”

Ordu bölgesinde okulların  yerleşim yerlerinin dışında olduğunu vurgulayan  Vali BALKANLIOĞLU, ”Öğretmenlerimiz ikamet ettikleri yerden görev yapacakların okullara toplu halde servis aracıyla  giderek, zile yakın derse giriyor ve zil çalmaya yakın okuldan ayrılıyor. Bu durumda da ne öğrenciyle, ne de  veliyle bir iletişim  kurulamıyor. Öğrenci, veli, öğretmen iletişimi kesintiye uğruyor” diyerek Afyonkarahisar Valiliği döneminde  başlatılan ‘Bir Fincan Kahve’ isimli proje  ile okul- aile işbirliğinin güçlendirildiğini, proje kapsamında okul yöneticileri ile sınıf öğretmenlerinin öğrenci velilerini evlerinde ziyaret ettiğini, böylece eğitimde başarının  yükseldiğini anlattı.

“Mazeretlerin Arkasına Sığınmak Doğru Değil”

Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu’da neden eğitim öğretim seviyesinin düşük olduğuyla ilgili birçok mazeretler sıralayabiliriz. Hiçbir mazeret başarı kadar bizi kurtarmaz. Bu göreve isteyerek, çalışarak, uğraşarak talip oldunuz ve atandınız tebrik ediyorum. Bunun da sorumluluğunu yerine getirmek icap edecek. Ağır bir yükü omuzladınız ve bu  yükün altına girdiniz. Mazeretlerin arkasına sığınmak doğru değildir” dedi ve sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-