eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali BALKANLIOĞLU

Vali BALKANLIOĞLU
12 Ocak 2015 - 11:53

“Mülki İdare Amirleri, Devlet Yönetiminin Temel Taşıdır”

DSC_2895

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, 10 Ocak İdareciler Günü münasebetiyle düzenlediği akşam yemeğinde, Ordu’da görev yapan mülki idare amirleri ile bir araya geldi.

Padya Otel’de gerçekleştirilen yemeğe, Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve eşi Esma BALKANLIOĞLU, Vali Yardımcıları Salih KESER, Ömer ADAR, Niyazi ERTEN, Halil KARBUZ, Fatih GÖRMÜŞ, Engin AVCI, Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Erhan TÜRKER, İlçe Kaymakamları ve eşleri katıldı.

10 Ocak İdareciler Günü münasebetiyle düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu’da görev yapan mülki idare amirlerinin gününü kutladı.

Her meslek mensuplarının bir günü olduğunu dile getiren Vali BALKANLIOĞLU, “Her mesleğin bir günü var. O günde meslek mensupları bir araya gelerek günlerini kutluyorlar. Polislerin günü var. Öğretmenlerin günü var. Doktorların, hemşirelerin günü var. 10 Ocak aynı zamanda gazeteciler günü idi. Sabah kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelerek, onların gününü kutladık. 10 Ocak, aynı zamanda İdareciler Günü olarak da kutlanmaktadır. Bu akşam da sizlerle bir araya gelerek, günümüzü kutlayalım istedik. Hepinizin 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Mülki idare amirlerinin, İl ve ilçelerde devleti ve hükümeti temsil etme konumlarıyla devlet yönetiminin temel taşı olduğunu belirten Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Bizler, 150 yılı aşkın bir süreden beri toplumumuzun huzuru, refahı ve güvenliği için üstün bir vazife bilinciyle çalışarak kamu hizmeti üretmekteyiz” dedi.

Görev yaptıkları yerlerde, mülki idare amirlerinin toplumsal önder konumunda olduğuna dikkat çeken Vali BALKANLIOĞLU, “Görevlerimizi, vatandaşlarımızın memnuniyetini dikkate alan bir anlayışla yaparız. Sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil, şefkatini de temsil ediyoruz. Devletle vatandaşlarımız arasındaki bağları güçlendirmenin gayreti içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

“İnsanı ön planda tutan bir yönetim yapısına ulaşılması, kamu yönetiminde açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin yerleştirilmesi ve devlet çarkının hızlı, etkin ve verimli çalışmasında, mülki idare amirlerinin gayretleri belirleyici rol oynamaktadır” diyen Vali BALKANLIOĞLU, mülki idare amirlerinin topluma liderlik yaparak, pek çok alanda gerçekleştirdikleri projelerin Türkiye’nin geleceği açısından özel bir değer ve anlam taşıdığını söyledi.

 10 Ocak tarihinin kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Vali BALKANLIOĞLU, Edirne’nin Uzunköprü Kaymakamı iken yapmış olduğu çalışmalardan dolayı 2004 yılında ‘Yılın İdarecisi’ ödülüne layık görüldüğünü ve Bakanlar Kurulu’na ödül almasını sağlayan çalışma ve hizmetlerle ilgili bir sunumda bulunduğunu, yemeğe katılan mülki idare amirleriyle paylaştı.

Kendi yaşadığı meslek anılarını yemeğe katılanlarla paylaşan Vali BALKANLIOĞLU, Ordu’da görev yapan mülki idare amirlerinin yaşadığı ilginç olayları ve anılarını da dinledi.

DSC_2886 DSC_2904 DSC_2895

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-