eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali BALKANLIOĞLU

Vali BALKANLIOĞLU
10 Ocak 2015 - 9:17

İade-i Ziyaretlerde Bulundu

DSC_2781

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Valiliği görevine başladıktan sonra kendisine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan kurumlara iade-i ziyaretlerde bulunuyor.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, iade-i ziyaretleri kapsamında bugün Ordu Tabipler Odasını, Ordu Veteriner Hekimler Odasını ve Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti.

“Ordu Tabipler Odasını Ziyaret Etti”

İlk ziyaretini Ordu Tabipler Odasına gerçekleştiren Vali İrfan BALKANLIOĞLU, burada Yönetim Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr.Özgür ENGİNYURT ve Yönetim Kurlu Üyeleri Dr.Tahir Can TÜRKELİ, Dr.Tansel OKAN, Dr.Aygen LAÇİN tarafından karşılandı.

6 ay önce yapılan genel kurulda yönetimine seçildiklerini ifade eden Ordu Tabipler Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr.Özgür ENGİNYURT, Ordu’da hem kamuda, hem özelde çalışan hekimlerin %75’inin Ordu Tabipler Odası’na üye olduğunu belirterek, 504 üyeleri olduğunu söyledi.

Ordu Tabipler Odası’nın çalışmaları hakkında Vali BALKANLIOĞLU’na bilgiler veren Yrd.Doç.Dr.Özgür ENGİNYURT, “Ordu Tabipler Odası olarak, hekimlerimizin mesleki sorunları, ihtiyaçları ve özlük haklarıyla ilgili çözüm odaklı çalışmaların yanında eğitim çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Ordu’da ilk defa ulusal düzeydeki tıp kongresine evsahipliği yapılmasına destek olduk. Bilindiği üzere 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında Ordu’da gerçekleştirilen 7. Ulusal Hidatidoloji Kongresi’ne, Ordu Tabipler Odası olarak destek olduk ve katkı sağladık. Bunun yanında tabiplerimizin ve sağlık çalışanlarımızın katılımlarıyla 22 defa hizmet-içi eğitim programı gerçekleştirdik. Sağlık Bakanlığımızın başlattığı sigarayla mücadele kampanyasına destek veriyoruz. Yine doğal afetlerde gönüllü sağlık hizmeti sunmak üzere kurulan Sağlık Arama Kurtarma Ekibi (SAKE)’nin çalışmalarına önemli katkılarda bulunuyoruz. SAKE’de gönüllü olarak görev alanların eğitim ve donanımlarına destek oluyoruz” dedi.

Ordu Tabipler Odası’nın üyelerinin yanında, topluma da faydalı hizmetlerde bulunduğuna dikkat çeken Vali BALKANLIOĞLU, “İnsan sağlığı, her şeyin üzerindedir. Hekimlerimiz, büyük bir özveri ve fedakarlıkla insanlarımıza sağlık hizmeti vermektedir. Sağlığımızın korunmasında, sağlığımızın bozulması halinde de tekrar bizleri eski sağlığımıza kavuşturmada büyüm emek ve çaba harcayan hekimlerimizin bir araya gelerek örgütlendiği, sorunlarını, sıkıntılarını gidermede, ihtiyaç ve taleplerini karşılamada bir araç olarak gördükleri meslek örgütü olan Tabipler Odamız, önemli bir fonksiyon ifa etmektedir. Yaptıkları hizmet ve faaliyetlerle, üyelerinin olduğu kadar, toplumumuzun sağlık alanındaki ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar. Özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin toplumda yaygınlaştırılması yönündeki çalışmalara verdikleri destek ve katkı, takdire şayandır. Sağlıklı bir toplum oluşması için gösterdiğiniz çabadan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Yeni görev döneminizde sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Ordu Veteriner Hekimler Odasını Ziyaret”

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ikinci ziyaretini Ordu Veteriner Hekimler Odası’na gerçekleştirdi. Burada, Oda Başkanı Taner CANBULUT, Eren YEŞİLKAŞ, Şemsi PAMUK ve Günay KARAAĞAÇ tarafından karşılanan Vali BALKANLIOĞLU, bir süre oda yöneticileriyle sohbet ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ordu’da 300 civarında veteriner hekim bulunduğunu belirten Oda Başkanı Taner CANBULUT, Ordu Veteriner Hekimleri Odası’nın 2008 yılında kurulduğunu ve odaya kayıtlı 120 veteriner hekim olduğunu söyledi.

Ordu Veteriner Hekimler Odası’nın daha önceleri kiralık dairelerde hizmet verdiğini ifade eden Oda Başkanı Taner CANBULUT, “Üyelerimizin katkı ve destekleriyle bir daire satın alarak, Oda hizmetini kendimize ait olan yerde sürdürüyoruz. Yeni satın aldığımız ve henüz yeni yeni yerleştiğimiz yerdeki ilk ziyaretçimiz siz oldunuz. Bu da bizleri son derece mutlu etti” dedi.

Doğanın dengesi açısından, insanlar kadar diğer canlıların da önemli olduğunu vurgulayan Vali BALKANLIOĞLU, “Doğal hayatın bir parçası olarak, dünyada insanlarla birlikte diğer canlılar ve hayvanlar da yaşamakta. Etinden, sütünden faydalandığımız hayvanların, doğal yaşamın bir parçası olan hayvanların sağlığı veteriner hekimlerimize emanet. Sizlerin sayesinde evcil hayvanlarımıza ve doğal ortamdaki hayvanlara sağlık hizmeti sunabilmekteyiz. Bu açıdan önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Ben de evimde evcim hayvan barındıran, besleyen birisiyim. Bu sebeple zaman zaman ben de sizlerin hizmetine ihtiyaç duyuyorum. Güzel hizmetlere vesile olması dileğimle yeni hizmet binanızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ağır kış şartlarının yaşandığı günümüzde doğal ortamda yaşayan hayvanların açlık ve susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Vali BALKANLIOĞLU, “Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle doğal ortamda yaşayan hayvanlar açlık ve susuzluk tehlikesi ile karşı karşıyadır. Doğadaki tüm canlılar, tüm hayvanlar bizlere emanettir. Ağır kış şartlarından etkilenen hayvanlara yiyecek ve içecek yardımında bulunmalıyız. Evlerimizde yemediğimiz yiyecekleri, doğaya bırakarak aç kalan hayvanları beslemeliyiz. Bu konuda halkımızı duyarlı olmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Ordu Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Taner CANBULUT ta, belediyelerin sokak hayvanları için uygun alanlarda beslenme yerleri, mama yeme yerleri ve su içme yerleri oluşturulması gerektiği söyledi.

“Saadet Partisi İl Başkanlığını Ziyaret”

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Veteriner Hekimleri Odası ziyaretinin ardından Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. Saadet Partisi İl Başkanı Av.Erkan TEMİZ, İlçe Başkanı Bahri ALİŞARLI ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Vali BALKANLIOĞLU, Saadet Partisi İl Başkanlığına iade-i ziyarette bulunduğunu söyledi.

Fırsat buldukça kurum, kuruluş ve kişilere iade-i ziyaretlerde bulunduğunu belirten Vali BALKANLIOĞLU, “Bu ziyaretler vesilesiyle Ordu’yu daha iyi tanıma fırsatım oluyor. Ziyaret ettiğim yerlerdeki insanlarla istişarelerde bulunuyoruz. Ordu hakkında birtakım bilgiler alıyoruz. Ordu’ya hizmet edeceksek, Ordu’yu iyi tanımamız, iyi bilmemiz gerekir” dedi.

Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Vali BALKANLIOĞLU, “Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gurubu bulunan siyasi partilerimizin il başkanlıklarını ziyaret etmiştim. Bugün de Saadet Partisi İl Başkanlığına iade-i ziyarette bulundum. Saadet Partisi de siyasi partilerimizden birisidir. Köklü bir geçmişi var” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Av.Erkan TEMİZ de ziyarette yaptığı açıklamada, “Sayın Valimiz Ordu’da göreve başladığında kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştuk. Kendileri bugün bizlere iade-i ziyarette bulundular. Gösterdikleri nezaketten dolayı partimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz. Daha önceki ziyaretimizde, Sayın Valimize, Ordu’ya yapacağı hayırlı hizmetlerde her zaman desteği olacağımızı, bizi yanında göreceğini ifade etmiştik. Bunu kez daha ifade etmek istiyorum. Ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyaretinin ardından, Düz Mahallede faaliyet gösteren Kılıç Optik isimli işyerini ziyaret etti. Burada işyeri sahibi Ulvi KILIÇ ile bir süre sohbet eden Vali BALKANLIOĞLU, hayırlı işler ve bol kazanç dileğinde bulunduktan sonra işyerinden ayrıldı.

DSC_2781 DSC_2784 DSC_2789 DSC_2807

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-