eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’NİN TOMOGRAFİ’SİNE NE OLDU?

ÜNYE’NİN TOMOGRAFİ’SİNE NE OLDU?
11 Mart 2015 - 18:32

unyenin-tomografisine-ne-oldu

~Ünye’de yeni hastanenin bitirilip hizmete girmesi beklenirken, hastanede kullanılmak için alınan ve hastanelerin önemli bir ünitesi olarak görülen tomografi cihazının Ünye Devlet Hastanesi açılıp hizmete girmeden Ordu’ya götürülmesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Açıldı açılacak diye Ünyelilerin özlemle beklediği Ünye Devlet Hastanesi’nden yeni alınan 750 bin TL değerindeki tomografi cihazının Ordu Devlet Hastanesi’nin ihtiyacı olduğu için götürüldüğünü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin tasarrufu olduğunu söyleyen Genel Sekreter Murat Küçükoğlu, “Ünyeliler sakın endişe etmesin. İhtiyaç olduğu için Ordu’ya Ordu Devlet Hastanesine alındı. Ünye Devlet Hastanesi hizmete girdiğinde en az onun değerinden aşağı olmamak kaydı ile yenisi yerine konacak” dedi.

– İhtiyaç hissedildiği için merkeze çekildi –

Küçükoğlu gazetemize yaptığı özel açıklamasında şunları söyledi:

“Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı hastanelerin planlamalarını merkezden koordineli yaparız.  Bazı hastaneler arasında cihaz alışverişleri olur. Hastanelerimizin ihtiyacı düşünülerek planlama yapılır, gözden geçirilir. Yeni Ünye Devlet Hastanesi için alınan ve beklemede olan tomografi cihazına merkezde ihtiyaç hissettiğimiz için böyle bir karar alındı.

İnşaat süreci içinde kullanamadığımız cihazı merkezdeki Ordu Devlet Hastanesi’ndeki acil ihtiyacımız olduğu için değerlendirerek merkeze çekmeyi uygun gördük. Bu Ünye Devlet Hastanesi’ndeki cihazı alıp merkez götürüyoruz, şeklinde yanlış anlaşılmaya gerek yok. Bu cihazın aynısından almakla ilgili işlemi başlattık. Yeni cihazı alıp Ünye Devlet Hastanesi açıldığında yenisini teslim edip kuracağız.

– Hastaneler arasında aç gözlülük yapacak durumumuz yok –

Yanlış bakış açısı, yanlış değerlendirme neticesinde, çok bilmeden, olayın dışındaki bazı insanların yorumlamaları, ya da böyle düşünülmesini sağlamak isteyen bir grup ya da gruplar tarafından ortaya çıkartılan iddialar var.

Fatsa, Ünye, Akkuş, Merkez ve bütün hastanelerimiz en güzel şekilde donatılmayı hak ediyor, hepsi vatandaşın hizmetinde. Vatandaşımızın en iyi hizmeti alacağı cihaz ne ise onları donatmakla mükellefimiz. Hastaneler arasında aç gözlülük yapacak durumumuz yok. Nerede ihtiyaç varsa onu dikkate almak durumundayız.

– Ünye bir şey kaybetmedi –

Ünye şu an itibariyle bir şey kaybetmedi. Ünye’ye alacağımız cihazda sıkıntı yok. İhtiyaca binaen merkeze çektiğimiz cihazın kalitesinde yenisini, açıldığında Ünye Devlet Hastanesi’ne vereceğiz. Ünye’ye de en iyi hizmeti vermekle sorumlu ve yükümlüyüz.

Ünye halkının yeni hastanenin açılışı başta olmak üzere sabırla sebatla beklediği süreçte, bu işin başında götürmekle sorumlu olan birisi olarak yanlış planlamaya ne müsaade ederim, etmemem gerekiyor, etmem de, edenlere de müsaade etmeyin. Vatandaş müsterih olsun, endişe etmesin, endişeye mahal verecek bir durum yok.”

– Hastaneye 25 milyon TL’lik cihaz alımı –

Küçükoğlu, tomografi cihazının yanı sıra yeni Ünye Devlet Hastanesi için 25 milyon TL cihaz alımı yaparak hastaneyi donatmaya başlayacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Ünye Devlet Hastanesi için 25 milyon TL’lik cihaz alımımız var, süreci başlattık, hazırlığımızı yapıyoruz” diye konuştu.

– Hastane Haziran’da açılıyor  –

Yeni Ünye Devlet Hastanesi’nin faaliyete gireceği tarihe ilişkin Küçükoğlu, “Ünye Devlet Hastanesi’nin son ihalesini alan firmayla 19 Şubat’ta sözleşme imzalandı, 26 Şubat’ta resmi olarak yer teslimi yapıldı, ama firma işe daha erken inceleme yaparak başladı.

Firma 100 gün şartıyla işe başladı, erken başladığı için yol aldı, en kısa zaman içinde taşınma dönemine geçebilecektir. Bunları hepsi ihale süreçleri. İhalelerde tek tarafta sıkıntı olunca süreç vatandaşın aleyhine gelişiyor. Biz sonuna kadar elimizden geldiği kadar takip ettik, her hafta kısa şekilde teknik personel mühendislerle takip etmesi gereken birimlerimizle bu süreci en bitirmeye çalışacağız.

Benim öngörüm kaza bela gelmezse, sorun yaşamazsak, süreçte aksaklık olmazsa farklı bir şeylerle karşılaşmazsak haziran da taşınacağız” dedi.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-